Makanan 6bulan, tapis ke tak?

Ade ke ibu2 yg anak nye 6bulan baru je nak mkn makanan, nak tanya part kalau kite dah rebus sayur smua tu, lepas kita blend kite nak tapis lagi ke? Sebab sebelum ni saye rebus dan saye blend je brokoli untk jdikn kiub2 *mudhkn prses msk*, tapi saye dtegur oleh ipar kate yg brokoli tu prlu dtapis juga, saye dah buat tapi tekstur air je??? Mcm da rebusan brokoli saye tengok 😅 mane 1 cara yg betol ni 😅 gmbr prtma dah dtapis gmbr kedua yg saye buat awl2 sblm dtegur ipar #firstmom #seriusnanya #pleasehelp #ingintahu

Makanan 6bulan, tapis ke tak?
14 Các câu trả lời

Tak perlu tapis sis. Dah macam jus pulak tengok gambar pertama tu 😂