Baby prem

Ade ke baby lahir 34wk6d? Berat baby baru 2.29kg scan sabtu lepas.. Risiko tinggi tak kalau bersalin awal? Baby dah ke bawah.. Kerap sakit, mengeras & baby mengeras kt perut n tolak2 kt rahim bawah. Sakit jgk. Kne warded dh 2 mlm check pn dh 2x jalan masih belum buka. #bantusharing

1 Trả lời

kalau jln msh blm tbuke n jantung bb ok biase doc x bt pe2..tggu dlu..sy dlu 35 mnggu cam awk jgk ngeras je perut..scan bb 1.8 je..risau jgk..pastu doc suh bed rest..dlm 36 mnggu..rse bb kurang sgt gerak..perut makin kuat ngeras kalau gerak pn slow sgt..so doc prefer baik besalin..jln dh siket tebuke dlm 1cm lbh..kuar la 2.3kg...klau bb chat n ckup berat xde mslh