Adalah Normal Mengandung Tapi Tiada Sebarang Alahan

Adalah Normal jika mengandung tapi Tiada Sebarang alahan. Sekarang saya 5 minggu

149 Các câu trả lời

Sy alahan dari 4mggu smpai skrg 14mggu 1hari.. mmg teruk sgt2, bau minyak masak,bau goreng2 tumis;bau bdn suami xboleh..pg2 xpa lagi, msuk tengah hari smpai ke malam asyik muntah2..smpai xboleh tido..smpai menangiss la.. Ya Allah smpai satu tahap sy ckp sy dh surrender kt suami..xtau bila nk habis..tp Alhmdulillah suami selalu bg support..tlg buat kerja rumah,tlg iron bju sy,tlg bg sy mkn..Alhmdulillah..walaupn alahan truk smpai sy pn nk give up,bila sy trpndg suami sy yg take over smua kerja umah..sy ckp kt dri sy,sy kena jaga zuriat dia baik2..

normal. sy takde lgsg mual, muntah, pening, mabuk, dan mengidam benda bukan2 pun takde even first time pregnant. so normal. tk tau pun pregnant masa tu. then baru perasan 3 bulan tk dtg period. buat upt test. positive. terus buat buku pink. so mmg normal.

Normal..sy ank sulg alahan teruk xdpt mkn apa2 slama 5 bulan..dpt gegirl..ank no 2,xde alahan lgsg pun gegirl..yg ketiga ni sedang2 alahannye tp gastrik kuat..xtau lg jantina..seronok awk xde alahan sbb blh buat kerja n xskt bdn asik muntah..hehe

Normal..saya masa mengandung anak pertama n kedua xad sebarang alahan sampai bersalin..Alhamdullilah..sekarang mengandung anak no 3 baru dapat alahan...loya jew..xboleh tgok org makan nasi nak muntah...sekarang hnya makan buah jew...hehe

5y trước

haha sama ... sep!!!!(hi five.preggy kedua hanya mampu makan buah je. turunla 6kg. bila wek wek abis, zuppp naek trus 6kg kembali.

Normal! Kita geng 😋 saya ikut baka mak takde alahan. Tengah sarat blh kemas2 angkat barang basuh rumah pindah rumah lg. Mengandung 5 weeks naik boat pg dayang bunting alhamdulillah semua ok bersyukur sangat tapi kuat mkn lh 😂😂

Normal sis 😊 saya dah 18w. alhamdulillah tak ada muntah-muntah. cuma kadang2 bukan tak da alahan, tapi belum jumpa alahan. macam saya 16w baru tahu saya tak boleh pergi kawasan ramai org. automatik nak pengsan. 😂

awal2 kdg mmg blom rasa alahan tu sis,saya pon mcm tu rasa happy je, tp bila masuk minggu ke 8 sampai minggu ke 13 alahan teruk sgt.. sampai tak boleh buat apa, kerja pon terpaksa ambik unpaid leave

kalau smpai nak bersalin dah pun xfe alahan tu normal ja sis. syukur lah yg xde alahan. sis masih baru lg. tunggu lg 12mnggu ke atas. sy pun masa mngndung ank prtama kndungn 3bulan baru ada alahan

Sy pregnant yg first dulu tak ada alahan langsung dari awl sampai lah bersalin 😅 yg kedua ni teruk pulak, dari awl sampai skrg dh nk masuk 5bln, terbaring xblh nk buat apa. Asyik muntah2 😂

Normal sis..setiap ibu2 pengalaman berbeza..ada yang alahan sewaktu trimester pertama,ada yg semasa trimester ke2 dan ada yg semasa trimester ke 3..ada juga yg tiada langsung alahan