5 week

Saya mengandung dah 5 minggu tapi saya masih tiada alahan. Normal ke tu ? N masih awal ke kalau saya nak pergi jumpa doc nak check kandungan ?

15 Các câu trả lời

Sy pun start alah minggu ke 8.. Masa tahu preggy tu minggu 4..relax je x alah.. Igtkn mmg jenis xalah.. Sekali msuk minggu ke 8 alah teruk sgt smapi habis 1st trimester.. Masuk trimester ke dua bru ok ☺️☺️

Normal tak ada alahan. Saya dari awal pregnant sampai dah bersalin tak ada alahan. Cuma awal2 pregnant badan cepat rasa penat. Alhamdulillah sekarang baby pun dah sebulan lebih.

Normal.. Sbb sy 7week baru ada alahan.. Itu saya lahh. Tetapi setiap org ad perbezaan. Insya Allah semoga dberikan kesihatan yg baik dan mendpt perlindungan dariNya Allah SWT😉

Ada org alahan start lambat..saya alahan start minggu ke 6, dari start bukak mata dan semasa tido pn terasa sebu dan nak muntah, air tak boleh telan langsung..

5y trước

Aritu sampai kena kencing kotor, tp cepat2 cari jugak air yg dpt masuk, mcm2 try minum, nak menangis rasa bila dahaga tp tak dpt nak masuk air

Excited ye..nk ke klinik?? Nak berkenalan dgn nurse2 n doktor awal2 apa salahnya... Hehehe.. silakan sis.. Yg penting sis bersedia dgn appoinment awal2 k..

Normal sis. Jgn diminta. Same as me awal2 xde alahan. Then here it comes bermula 7 weeks ke atas. Mmg smpai skrg 16 weeks pon trul alahannye... 😭😭

Sstgh org alahan dtg lambat sikit.. sy stat masa week 7.. kalau ikutkan awal lg nk p scan.. tkut tk nmpk lg.. week 8 mcm tu bru nampak jelas..

Alhamdulillah saya pn xde alahan. Kandungan dh 26w. Cuma kdg2 je dtg muntah kosong pg2. X jejas aktiviti harian.

Normal x de alahan...untung tau prgnant x de alahan...nk check blh je lau nk tnggu smnggu 2 lg pn ok jgk...

Normal sbb setiap org berbeza, ada yg ada alahan dari awal ada yg tiada alahan.. Da boleh jmpa doc..