Tidak berak 3 hari

Adakah normal bayi berusia 3 bulan tidak membuang air besar 3 hari?tetapi kerap kentut

Tidak berak 3 hari
68 Các câu trả lời

Normal je. Kalau full BF even seminggu pun normal. Tapi kena pantau. Kalau perut kembung sangat, menunjukkan dia tak selesa, taknak menyusu kena bawak jumpa dokter.

anak sy 3,4 hari sekali baru berak.. dulu masa mula2 risau jugak.. tp skrg tak dah.. sebab mmng tu pola buang air besar dia..n dia kuat kentut 😅 skrg nak masuk 3 bulan.

bayi 3 bulan klu minum susu fomula tpi lebih dri 3 hri xberak normal ke,

2y trước

kalau susu formula x normal actually, tkut sembelit .. at least sekali sehari berak tu oky

Normal sis mcam bby sya. Normal bgi yg bf klo pun sis mau bgi dia buang air bsar tu sis dkung ksi dduk mmblkang dari sis sbp sya buat mcam tu trus bby sya buang air bsar

https://youtu.be/wWSjuaTznG0 boleh refer link ni cara pemakanan anak saya..dia xpernah sembelit hari2 popo . haritu pernah sembelit makan cerelec n terus stop bagi mkan

Kalau campur? Fm n susu badan, tpi xberak dlm 3 hari lebih.. normal ke? Sbb pgi sye ksi fm, mlm bdn. Susu bdn tk mencukupi🥲

Kalau baby tak berak sampai 10 hari pon takpe as long dy bf. Tp klu fm ade concern sikit tp klu kerap kentut, perot tak keras dan kencing it should be fine. 😁

bayi saya 3bulan pun seminggu sekali je berak..ada tanya misi dia cakap normal kalau baby ada kentut..perut tak kembung..tak meragam..baby saya susu badan

samala ank sy kdg2 3 hari skali berak. tp lately sehari 2 kali berak. kdg2 hari2 berak tp sekali ataupun 2 kali cmtu je. kdg2 je smpai 3 hari 4 hari.

normal tu maksud tangki berak dia belum penuh sebab dia menyusu kan 🤗lepas tukar lampin jgn lupa bagi minyak kembung perut kat perut dia🤗