Tidak berak 3 hari

Adakah normal bayi berusia 3 bulan tidak membuang air besar 3 hari?tetapi kerap kentut

Tidak berak 3 hari
68 Các câu trả lời

Anak sy baru kena sis 4 hari tak berak2 nk bawak gi klinik dah sekali nk mandikan hari ke 4 dia berak tapi berak bnyk la then lepas tu dia berak mcm biasa dah 🙂 ,nurse ckp normal je kalau dia fully breastfeeding & perut baby tak keras ia normal .kalau perur baby keras terus g hospital

ank saya fully bf pernah tak berak dkt 10hari. tp kerap kentut. next day kul3 pagi dia berak melambak2.. then lps tu berak sehari sekali atau selang sehari. perut baby baru nk belajar simpan najis sampai penuh kot tu jd mcmtu agknye😂😂🤣

kalaw saya baby 3bulan kerap jgk berak susu badan kalw berak taik dia cair normal kah tu

3y trước

It’s normal mommy..Taik cair normal je sbb makanan dia masih susu bdn…kalau dh masuk 6bulan k atas baru taik dia keras sbb dah start mkn mknan pejal..

ada juga org tanya dan jawab. terima kasih. saya ingtkn perlu risau kalau anak tk berak beberapa hari. kalau normal Alhamdulillah..

2y trước

ank sya pun prnah xberak 3 hari tp kerap kntut tp tu risau jgk sbb first mom so mmng x brapa tau sgt n baby asyik merap nangis tidoq pun x jerap then mama sya sruh urut² perut dia bg berak tp mama kta jgk klau perut dia kembung dia xkntut maybe xselesa lpas dia berak alhamdulillah bleh tidoq lena tp mama ckp biasa la baby nk membesaq dia akan lg merap mcm skrng..

mase sebulan sampai 2 bulan anak minum susu lactogen macam tu la tak membuang dah 2 atau 3 hari baru membuang.. masuk 3 bulan terus sembelit...saya tukar susu ducth baby alhamdulillah anak saya hari2 buang air besar ...

nurse tmpat sy cakap kalau beby full mnyusu badan 2mnggu die tak berak pon takpe , tak perlu risau jnji die trkentut semua tu lah .

1y trước

kalau susu fm x berak 2 hari normal ka, tpi kerap kentut

Anak saya fully fm. Make sure dia berak sehari sekali or 2 hari skali...lebih dri tu mmg akan sembelit...setakat ni kalau sehari sekali berak, dia berak biasher² je..tp kalau selang 2 hari melimpah keluar pampers

pernah tanye dokter sebab risau . dokter kata tak bahaya pun cuma rajin urut perut baby . kalau tetiba baby berak ada lendir terus kene pergi hospital check . kalau baby berak macam biasa tak jdi masalah

fully breastfeeding atau minum susu formula?klu fully breastfeeding 14 hari tak berak normal. anak sy 10 hari tak berak,kentut mmg kuat & kerap.😅 tapi sekali berak mmg hampir bocor la pampers sbb byk.🤭

klu breastfeet doktr ckp normal 3 hingga 5 hr xmembuang xda kembung... baby saya pun mcm tu.. meragam time nk membuang. sekali buang 2 3 pampers penuh.. najis dia warna kuning.. itu normal.. sekadar kongsi