usia kehamilan 5 minggu

Adakah kandungan usia 5 minggu sebelum lewat haid?

29 Các câu trả lời

Sy bru cek UPT kemarin selepas lewat sehari period.. Bila cek dah 5 minggu sehari usia kandungan. Tp mmg byk tnda mngandung sblm sy cek. Cth perut sntiasa krem, byk craving something.

2y trước

nma kita sma ... sya pon rasa sya mengandung 5 minggu ... sebb strt loya dengan cramp perut ... last week check upt tpi negatif .next week baru nk cek semula .

Lewat seminggu period, UPT samar.. Perut cramp, cpt penat, sentiasa lpr.. Belum p check di klinik lg.. Nk tggu lg 1 week lbh sikit buat self UPT 1x lg, baru confident nk p klinik.. Folic acid mmg ambil stp hr sblm mengandung, baik utk ibu merancang kehamilan

2y trước

tapi sy xmkn folic asid sblum preg

Haid yg tdk teratur menyukarkan utk mengetahui sama ada hamil atau pun tdk sebelum menggunakan test pack..hari pertama last haid sya ialah 02.10.19...skrg sda 12.11.19 dan sya masih tertunggu-tunggu kedatangan haid sya tapi masih jga blm ada..sya tertanya-tanya ne..

2y trước

Boleh test ovulation guna OPK untuk track ovulasi, lambt period mean masa ovulasi sangat pnjng

hy , sy firsttime pregg skrng bru 5w. nk tnya alahan mcm hilang selera makan , pastu tkbole bau mcm ii jd mual nak muntah, prut crammp tu normal , tnda preg awal dulu mcm ii nak makan now lain, normal ka. sory first baby😅💕

2y trước

sama! sy masa syak diri sendiri pregnant tu gase teruk sgt. sebu perutnya. dgn memilih makannya. 2 minggu pertama xmo ikan. 2 minggu seterusnya xmo ayam lak. skrg br boleh makan dua². perut pun makin selesa. kalo x gase serba x kena. tanya member dia ckp akan ok je nt kdg x rasa apa² sampai baby 1st move nt. good luck awak... doakan sy jgk tau

X semestinya.. Kdg2 tkt kmu lmbt ovulation.. Contoh, sy period 28 May, ikut period, sy sepatutnya 24w3d, tpi ikut size baby, sy skrg 22w4d. Sy pun jenis period x regular

2y trước

nak kira masa haid sebenarnya adalah ketika kita DPO 14-15. maknanya selepas 2minggu hari ovulasi. jadi kalau ikutkan bila berlaku conception ketika ovulasi, kalau dpo14 tak period. kita tunggu sekinggu lagi. lewat period meand dpo21. dlm tu maybe kandungan baru 4-5w. sebab ada sesetengah org ovulasi lambat. sbb tu ada masa kiraan 1st day last period tu x semestinya tepat. kira tambah tolak 2 minggu dr period tu.

sy lewat haid..terus buat upt naik dabel line tp samar ...pegi check urin dkt hospital positif pregnant da 5 mnggu..tp sekarang tgh period plak..😓...

2y trước

sama

Sy last period 23hb7. Tp bulan ni 19hb 8 rasa mcam awal.lepas tu pelik knapa drh coklat mcm hitam je. Lepas tu xde. 23hb8 ada blk sport. Sy try beli upt sy pregnant.. So tu hanya implantation bleeding. Ikut apps ni pun sy 5week 1hari..

2y trước

Dah tunggu hari kite ni ha.. 😅😂

Ada test upt?klu +ve..kira dari last kmu period . Cth period last mnth 2oct.......2oct tu hari pertama.... Hari ni kamu 6w3d....tapi kena tgk pada scan...kadang scan dgn date period x sama....

2y trước

period sy Alhamdulillah dr bulan 3 sampai bulan 5 teratur je

hari sepatot nye period 13/1. dh 11 hari lmabat. sy cek upt sendiri hari ke3 dan ke8 double line tp samar hari ke10 sy hantar urine ke lab then Alhamdulillah positif. cuma x pegi scan lagi. kalau ikt sendiri kire dah 5w3d. doa kan sy dan bby sihat.. next week nak pegi scan

Saya Baru masuk 5week 1day, malam tadi Ada keluar sikit darah n terus pergi buat scan.. Takut lah jadi pape dekat baby Kan, alhamdulillah bby dlm keadaan baik, nampak kantung dah, cuma doctors saran Kan banyak Kan berehat n jangan terlalu angkat berat sangat... Huhu