tremister pertama

adakah bahaya jika ibu mengandung di tremister pertama minum teh? p/s: contoh teh uncang lipton

11 Các câu trả lời

Saya dr awal pregnant smpai 6bulan mmg minum teh uncang lipton.. Itu je bole masuk 🤭 alhamdulillah hb pn ok je tiap kali checkup.. Baby pn membesar dgn baik.. Yelaa, lain org kn lain badan kn🤗 Lpas 6bulan tak mnum dah sbab baca kafein x baik utk baby. So, saya stop.. Saya tukar mnum susu everyday..

Sya x minum kopi atau teh. Sya minum milo. Tp Hb sya low. Bila tanya doc ada kesan tak minum milo. Dia cakap xde. So sya sambung la minum milo. Sebab susu memang x boleh minum. Hidu saja dah nak muntah. Harap2 la ujian darah sya nanti akan ok.

Time 1st trimester saya morning sickness, perut senang masuk angin n rasa sebu.. Bagi saya selain effect dkt hb low, saya elak kan supaya badan tak mudah masuk angin.. Tapi lain orang lain tindak balas badan, depend pd sis..

Tak elok sbnrnya minum kafein. Tp saya time mengandung mmg jd suka sgt kafein. Dari trimestar pertama sampai ketiga ni mmg minum sokmo kafein. Tp untuk hb tu, saya cover balik dgn makan buah, dan minum jus delima.

Tk bhya tpi HB akn low...nurse slalu pesan kt sya tolg elakkan drpd minum teh, milo, kopi, nescafe sbb tu sume akn low kn HB kite...so nk xnk puasa la dlu drpd mnum tu...😅

Boleh tapi hanya secawan sahaja.. sbb takut darah cair .. nnty hb tk cntik .. isnin aritu sy g cek-up nurse yang bgtahu..

Ikot Pada Badan Kita Jgk . Tp Seeloknya Trismester Pertama Makan Kene Jaga Selalu. Tkpeh Cuba Tahan Kan Diri Demi Baby .

bole kot minum but jangan banyak jela sbb saya ada minum tp sikit jela sbb time tu tkbole nak telan

Saya kerap minum teh trimester ke 2. Air lain tak masuk, milo dan susu ke. Konfem saya muntah

Kurangkan minuman berkafien klu nk hb cantik😀