Teh o ais - pregnant 5 minggu

Assalamualaikum, saya nak tanya. Saya mengandung 5 minggu, bahaya ke kalau saya minum teh o ais setiap hari? Setiap kali lunch and dinner mesti saya akan minum teh o ais. Adakah teh o ais boleh jadi punca keguguran? #firstbaby

2 Các câu trả lời

Keguguran bukan berpunca dari makanan. Itu bermakna chromosom tak cantik. Means baby tu sendiri yang tak dapat nak bertahan. Ni doct bagitau. So ibu2 jangan risau, bukan salah ibu, bukan salah makanan.

minum jela. tpi mnum yg krg manis punya. teh o x buat gugur pon. sape yg bgitau awk tu? teh o ni punca angin je kalau jenis bdn xtahan. sye mmg xboleh mnum teh o, mmg jadi muntah2 sbb angin nnti.

12mo trước

boleh gugur untuk yg hb low kot . sbb doc tak sarankan saya minum sbb hb low .. dia kata bila hb low berkemungkinan baby boleh gugur/cacat n banyak lagi