bintik putih

ada yg tahu mcmmne nk hilangkan tompok ni ye?dekat muka pulak tu😥#firstbaby #firstmom #pleasehelp #ingintahu

bintik putih
20 Các câu trả lời

Anak saya pun kena macam ni tapi dekat dahi. Makin besar dia hilang sendiri. Masa kecik obvious sbb kulit dia gelap sikit. Dah besar tompok tu makin hilang dan kulit dia makin cerah 😅 saya tak letak apa pun sbb doc kata nanti dia hilang sendiri

1y trước

yeke puan,harap macamtu jugak

anak sy pun ada, mula2 kat dahi pastu turun ke celah mata. yg terbaru ada satu tompok kecik kt pipi dia. masa check up 5bln haritu ada tnye misi tp dia ckp mungkin sbb panas kulit baby sensitif, kalau byk naik kt muka bru refer doc

Anak saya masa beberapa bulan awal tu ada juga jadi macam ni tapi taktau la panau ke apa. Dia tak tebal atau membesar cuma nampak tompok putih gitu. Saya pantau ja dulu then tengok tak lama lepas tu hilang sendiri.

sis try beli lotion snowhte..ank sy mcm tu tp kdg merah bulat sy letak lotion snowhte bagus tuk ruam anak..ruam kat bontot pun sy letak lotion tu kejap je elok

1y trước

ok sis,skrng ni baru 3 hari try lotion tu,☺️semoga mnjadi kt ank saye

anak kawan saya allergies reaction dia jd putih2 macam ni bila makan something yg budak tu allergy.. pastikan dulu ni sbb allergy ke panau ke sbb apa

Jgn risau anak sy pun mcm tu dekat dahi masa 5 bulan..da dekat 1 tahun baru hilang..makin Lama hilang sendiri..

1y trước

ya..Lama juga..sy prnh guna lendir lidah buaya masa mula2 sy prsan kulit anak sy begitu..masa tu terang sngt tompok putih tu..cepat dy pudar..krim lain2 X berani letak..sy ikthiar pakai lendir lidah buaya ja..

Hi sis dulu baby saya ada macam ni Sis cuba bersihkan muka selepas minum susu dan cuba sebamed baby cream

1y trước

Air liur pun menyebabkan kondisi sebigini Sentiasa bersihkan muka dan tangan baby

hilang sendiri nanti..ank sy dlu tak ingat sampai umur brapa bulan. ni bukan masalah panau k..

baby saya pon mcm ni. tapi kat dahi.. risauu. sapu lotion ja stiap masa

12mo trước

alhamdulillah hilang dah sis,pakai lotion snowhite strawberry..anak sis pulak cmne?

ank sy pon ada ..mmg tak pakai krim apa2 ..lama2 dia hilang sendiri