hi mommiess

Ada yg due march 2020 dah selamat bersalin ke ? And tanda2 bersalin mcm mana ye . Hehe 1st pregnancy ☺️ semoga dipermudahkan semua urusan mommy to be ❤️

10 Các câu trả lời

Saya ada tanda2 bersalin fizikal & instinct.. huhu Tanda2 fizikal, bila nurse cek perut dan dia cakap “kepala dah masuk laluan ni..” kira 1st tanda.. Yang ke-2 perut nampak jatuh & sarat... Yang ke-3 biasa jalan okay, tetiba jalan rasa sakit sikit kat bahagian bawah dan terpaksa jalan slow2... tp kena berjalan banyak masa ni.. untuk mudahkan bersalin.. Lasly turun air ketuban... dia turun sikit2(x smpai tahap air paip lagi), bila pakai pad ada lendir darah.. n cecepat g hosp.. Tanda2 instinct... (gerak hati) Baru apply cuti bersalin sbb bila tgk kalendar da masuk 37weeks 5 day.. Sy dan suami dah masuk barang2 hospital bag walaupun ada brg yg belum complete.. tp pejam mata ja buh brg tu dalam kereta siap2... Pastu, hr keesokan tu, sy dan suami dgn x sengaja tertidor drmalam smpai ke pagi, pagi sampai ke petang.. mcm penat ja padahal x buat apa pun.. dua2 sangkut terlena ja.. rupa-rupanya bgn ja malam tu turun air ketuban.. n pergi hosp kena tahan ward.. Hehe based on gerak hati ni saja la share.. stiap org x sama..

5y trước

Turun air ketuban ni x sama.. Mcm sy jnis turun sikit2... da smpai hosp baru dia keluar mcm air paip.. basah abis kain2 Kawan sy baru ni pecah air ketuban masa tgh tidur.. basah tilam2 dia.. N ada org x pecah air ketuban, tp ada tanda bersalin da @ kena tahan wad.. So dr akan cuit bg air ketuban dia tu bg pecah..

Sy due march tp lom ade tande besar lg just baby kerap sgat mengeras risau jugak klau jd mcm anak no 2 xde pecah ketuban atau kuar darah cume baby mngeras lame g cek jalan dh bukak 4cm.. sy doakn smue mommy2 d permudahkan.. Aamiin...

5y trước

Sorry sis nk tanya. Baby mengeras lama tu, sis tgok dlm tempoh berapa lama ya?

saya due 28/3, anak first, nervous juga, skrg baca2 sikit pasal nak bersalin mcmna, perjagaan, hrap semua dipermudahkan Allah nanti, takut semua ada, tapi hadap je lah kan😌

Saya due 28/2 tapi sampai sekrang blom rasa apa². Harap tak overdue la. Semoga dpermudahkan urusan mummy 😍

Baby awal april..biasa bersalin awal..36w da deliver... Kne bulan march jugak rasnya ni🤭🤭

sye belom lg... stndby jee ni... sbb anak2 lain sume awal... semoga dipermudahkan segalanya...

Saya 13 March . Semoga selamat & dipermudahkan segala urusan persalinan kita nanti mamy² ❤️

5y trước

Amin.. lebih kurang lah edd kita . Tunggu baby nak keluar je ni . Hehe

3/3 haha masih belum beranak. Tanda tanda tu macammmmmm dah nak hampir 🤣

Moga dipermudahkan segala urusan..Aamiin

Mg d pmudahkn segalanya..aamiin