Perjalanan jauh untuk baby newborn

Hi ada yg boleh bantu tips untuk bawa baby newborn berjalan jauh ? Baby sy dah 65hari dan perjalanan lebih kurang 7-8 jam. Tq sudi bantu #bantusharing #seriusnanya #firstmom

6 Các câu trả lời

saya pernah bawa baby baru lepas pantang perjalanan dari Langkawi naik roro pastu sambung terus ke Melaka. always check pampers baby. make sure baby sentiasa kenyang. selalu check badan baby samada dia berpeluh ke sejuk ka. mungkin akan selalu berhenti. sebab bukan anak ja nak stretch, saya sendiri yang lepas pantang pon takleh nak duduk lama2. kena jugak bergerak gerak. kalau fligt pon pernah, sama jugak make sure anak kenyang, pakaikan baju bersesuaian. kalau dapat pilih seat lagi better. masa saya naik saya pilih seat depan sekali yang ada baby cot tuu... stewardess akan bagi bantal kecik n blanket untuk baby. beberapa jam sebelum fly saya tak bagi baby tidur. supaya dalam flight dia tidur lena. moga membantu. moga perjalanan sis n baby dilindungi Allah SWT

pastikan baby sentiasa dalam carseat. setiap 2 jam wajib berhenti rnr and bawak baby keluar dari carseat, untuk baby stretching. waktu menyusu pun sama, kena berhenti untuk susukan baby. please elakkan pangku baby time kereta bergerak, kita taknak apa2 jadi kat baby kalau accident. and elakkan baby duduk dalam carseat lebih daripada 2 jam straight.

tips. if pjalanan lebih 3 jam better awk book hotel in the middle of journey. bby mmg cpt cranky bila duduk dlm kereta lama2. and ibu pun for sure xselesa dlm keadaan duduk statik mcmtu.

senang bwk nb😆😆😆 dia tidur je.. 2jam sekali susu.. cek pampers, jalan.. tp dah ada anak mmg byk berhenti la. biasa 7-8jam akan bertambah jam dia.. relax je enjoy je

stuju dgn komen2 kt atas.. sis penah bwk anak klua dkt2? mcm mall ke ape ke? palg jauh pjalanan berapa jam? Dr situ sis bley agak mcm mne keadaan baby ble 7-8 jam..

dah 2 jam mcmtu, pastikan baby regangkan badan.. susukan baby