Susu efferty

Hi,ada yang sudah pernah minum susu efferty dekat sini? Boleh share pengalaman?

16 Các câu trả lời

Saya consume efferty. Ttc setahun lebih. Kahwin (mei, 2022), pastu terus lekat, tapi 8weeks dah gugur. 6 months rest + pjj dengan husband. Lepas tu ttc balik tak lekat2. 3x juga period. After that (april 2023) lekat balik. Tapi gugur juga (5weeks). Lepas je gugur tu, Saya terus consume efferty 5 jars (2 bulan lebih) Alhamdulillah lekat semula (Jun 2023). Sekarang alhamdulillah saya dah pregnant 7 bulan. First jar flavour choc cinnamon. Yang seterusnya, choc & strawberry. Lepas je dapat tahu pregnant, habiskan yang dalam jar, then terus tukar efferty mama. Saya consume efferty mama 1st & 2nd trimester. Masuk 3rd dah stop, minum susu fresh je ☺️ inshaAllah kalau ttc, cuba ikhtiar minum. Dr rai pun ada ajar cara jaga makan. Makan pun kena jaga. Segala process food, fast food tu kena tinggalkan. Banyakkan makan real food, avocado, ubi2 ubian (kalau nak twin).

5mo trước

Wahhh banyak feedback yang bagus🤩

Saya consume efferty 3 jar je. Masatu consume sbb mmg nak pregnant. Sepanjang consume tak pernah dpt double line. Tapi period on time dan tak senggugut. Lepastu jar ke tiga stop sbb mahal tak mampu. Setahun selepas tu baru pregnant. Cuma nak bgtau, susu efferty ni mmg bagus. Saya senggugut sgt terus dan period kdg2 lewat kdg2 tak dtg. Bila consume efferty lancar. Baiklah consume susu efferty bagi ttc daripada makan jamu2 ni. Saya doakan semoga tahun 2024 ni Allah hadirkan zuriat buat semua yg menanti. Aamiinn2 yra!

Pernah minum 3 jar Tp belum ada rezeki time tu. Yang jar ke 3 tu actually kawan bagi Sbb baru half jar dia minum dh lekat. Dia terus tukar efferty mama, and yang balance tu dia bagi saya la. But like i said belum rezeki lagi time tu. After that i Just Control The way i eat. Mmg makan jenis healthy and turunkan sikit berat badan. Alhamdulillah now dh pregnant 11weeks . Pelbagai cara cuba utk TTC. Allah bagi jugak bila tiba masanya .

5mo trước

Aminnnn. Insyaallah

Saya saja cuba efferty sebab pernah gugur bulan 5 2023, beli yang cinnamon chocolate utk lawas kan hormon and beli chocolate biasa 2 jar ni saya share dgn suami dari saya first day period 22/11/2023 minum sampai date ovulate saya predict lpstu lps tarikh ovulation saya minum sorang. Alhamdulillah baru dpt tau 5 hari lps saya positive. Skrg monitor dulu insyaAllah nnti check kandungan sihat ke tak

Sy pn ikhtiar mnum susu efferty sbb 2x gugur, smbil tu minitor jgk time subur.. Alhamdulillah, 2 jar sy lekat n smbng mnum efferty mama skrg dh 22 weeks.. dlm mse sme mse conceive tu jaga mkn jgk.. pergi perubatan islam.. ikhtiar seiring.. 🥰

Alhamdulillah saya amalkan Effery Mama once dah tau pregnant. Alhamdulillah xde morning sickness now dah nak masuk 6 bulan pregnant. Both choc and strawberry sedap je. in shaa Allah harap baby dapat manfaat jugak

sy keguguran 2 kali, tahun lepas start consume efferty dalm 2 buln lebih (2 box & 4 jar) alhamdulillah lekat, dapat tahu preggy masa anniversary yg ke3 tahun.. buln 11 2023 selamat bersalin baby boy..

Sy minum susu efferty dgn niat nak cantikkan hormon.. Alhamdulillah lekat lepas 2 bulan consume.. Mgkin kebetulan atau mmg rezeki.. Skrg dah 35w tinggal tunggu due je 🥰

6mo trước

Wahhhh, okay nanti sy pun nak try

sy minum efferty mama. sebelum tu sy ikhtiar dengan jus mamatiam dan koko zuriat mamariam. asbab dua tu sy lekat. then bila abis je mamariam sy terus consume efferty mama.

sye xpnh mnum tp baru ni ade tgk influencer tiktok die consume dr bulan 6 thun lps, diet & bersenam. awal thun bru ni die post kt tiktok yg die pregnant after 6y ttc.

5mo trước

Rozyana kan, Happy bila tau dia pregnant sebab lama dia ttc. Geng sekali dgn mia dan nely