Formula milk

Ada yang sudah mula bgi newborn FM?? Jenama apa yang ibu2 pkai? Baby minum guna Botol ka? #seriusnanya #firstbaby#pleasehelp #ingintahu

15 Các câu trả lời

susu fm ni awak sendiri kena try n error. sebab setiap penerimaan baby tak sama. contoh mommy ni bg susu dutch baby then baby dia minum okay. tak semestinya bila kita bagi baby kita minum dia akan okay juga. try cari susu yg ada jual sample pack dulu supaya xmembazir. kalau baby xsesuai susu tu. kalau susu fm mesti baby minum melalui botol awak. sy masa stop susu badan sbb pregnant 2nd baby pon try 4jnis susu.. susu ke 4 baru serasi.. dr mahal ke murah semua try n error

Dulu sy standby susu friso utk newborn. Few hours lepas bersalin tak pandai bagi bf, tambah plak pas czer mmg otak mcm mengantuk je rasa. Tp baby ok je minum, maybe sbb masa preggy sy selalu minum frisomum kot..so taste dia x lari sgt. Now standby susu S26 utk newborn. Nak cari friso tapi xde saiz kecik..mmg niat nak fully bf. Just standby je incase..

saya semua susu badan sampai umur 3tahun..Lps tu bagi susu laen la..yg czer ne juga susu badan,.sbb Klau baring saja Time czer ne rasa sakit dperut...kadang bjln juga...laen juga czer ne...sy sngka separuh bdn sja...rupa nya dkasi tidur...baru merasa czer

Sy bagi anak similac yg utk prem tu. Harini sehari anak tak berak dan meragam teruk menjerit2 dah x tau nk buat apa ni sy try bagi lactogen. Tengok dah tenang semoga elok la lactogen

Sy pkai S26 dan baby terus serasi skrg dh sebulan dah... sy breast feed...cuma standby je. Biasa sy bg sbelah mlm je FM ni incase tak larat sgt nk bgun. Sbb sy bpantang sorg.

sy dulu lepas beranak nurse bg susu snow..dia kate baby okay dgn susu snow so sy terus kan susu snow je..berapa bulan baru sy tukar ke susu mamil .

X semua susu sesuai dgn usus anak. Beli ikut kemampuan. Try yg sng dpt dlu. Kadang yang mahal ni tak semestinya bagus n sesuai. Murah pun ok

Sy bagi anak minum susu enfalce A sejak lahir hingga la setahun 2 bln...alhamdulillah serasi dgn anak, popo pun senang...guna botol susu pigeon

Kena try n error sis. Mcm sy epmom standby susu fm brand S26 Gold incase kalau sy tak sempat pam susu bdn. So far baby serasi

Susu fm u kena try & error. Elok kt bby ni, xsemestinya elok kt bby u. Try susu yg mudah dibeli dlu.