susah trun berat bdn

Ada xyg delema mcm sy..Ank bru sorang..Tp bdn dah besar mcm ank byk..Sana sini la org dok tegur..Lpas lahir ank,berat bdn xmau trun dah..Takat nie jer..Kaki la slalu sakit bwak bdn besar kot..Bmi dah xok..mula pregnant berat 62kg...bila 9 bln kandungan..Berat sy 82kg..Sekarang 73kg

5 Các câu trả lời

Karbohidrat spt nasi, Roti putih jgn makan banyak.. segenggam nasi sudah memadai.. makan sayur banyak Dan buah banyak. Stop minum air bergula.. jalan atau jogging at least 20 minit hingga 30 minit sehari... minum banyak air putih.. In Sha Allah cepat turun badan..

Klau sis tgh bf anak, amalkan diet yg sihat. Sy dlu wktu sblm hamil anak pertama berat 74kg..wktu hamil 85kg.. hbis pantang 73kg. Lpeastu sy amalkan diet sihat smbil bf anak terus turun smpai 61kg.

Paling penting jaga mkn & brsenam sis.bila dh ad ank ni mmng bdan xmnentu la.nfsu mkn jdi kuat

Bykkan bersenam sis utk tinggaktkn metabolisma...bru senang nk turun berat badan...huhu

5y trước

Kiatkn semangat sis...huhu

kuatkn semangat ,jaga makan dan bersenam.