Berat ank susah naik

Assalamualaikum mcm mne ya nk naik kn berat ank..ank saya dh 10 bln tapi berat baru 7kg jer nurse asyik bising jer berat dia line kuning..ank saya susu bdn ada tk menu makanan/susu tepung yang boleh buat bayi naik berat bdn

2 Các câu trả lời

Waalaikumsalam hi sis. Pada saya kan, akan sampai 1 stage berat anak ni akan static je tak naik. Kalau naik pun sikit2. Saya sedang alami sekarang. Tapi anak ke 2 so saya dah tak risau sebab dulu anak pertama pun macam ni juga. Pun nurse bising. Buat la segala mak nenek tips2 yang orang keliling bagi, semua tak jalan. Saya checkup private sekali masa tu. Dr kata, ada je budak yang berat badan susah naik. Asal kan dia makan ok, susu ok, aktif, sihat, takde behaviour pelik2, should be ok. Dont worry sis. Nanti setahun dapat ubat cacing. Anak saya sekarang 5 tahun berat baru 13kg. Yang kecik ni 11 bulan 8kg. So far checkup private dr takde bising pun. Anak second fully checkup private. Maleh dah nak gi kk 😅

10mo trước

ouh yeke terima kasih awak atas information 🥰 kdg saya sampai down dgr nurse bising pasal berat ank

bg pisang, buat mknan berasaskan santan/cheese.

10mo trước

baik terima kasih awak