Jus mamomhope

Ada x sesiapa @ TTC yg berjaya hamil dan teraturkan period dgn jus Mamomhope? #pleasehelp #ingintahu #bantusharing #seriusnanya

7 Các câu trả lời

Saya ttc juga sis . hampir putus asa . Yes betul doktor mmg tak bagi kite cuba apa2 supplement dari luar , bahaya la apa la . tapi tak salah kite iktiar . saya pun buat ujian kesuburan suami isteri , follow apa doktor sarankan then doktor sarankan suruh ivf tapi saya dan suami tak mampu sebab kos yg mahal . Ada nampak satu iklan produk ni kami decide nak cuba tapi bukan mamahope , dlm 3 bulan saya consume alhamdulilah sy hamil 😭 kandungan dah 6 bulan . Dan yg best produk saya amal tu lansung tak ada kandungan gula . Jgn kecam saya sebab amalkan prosuk , Lain org lain pendapat lain isu ☺️ bile dah betul2 terdesak nak anak memang sanggup cuba apa je kan .

11mo trước

Boleh tukar ayat "betul2 terdesak nak anak" tu kepada yg lebih molek ayatnya.. Apapun teruskan bersyukur dikurniakan anak

Doktor tak suggest utk kita ambik apa2 supplement utk pregnant. Mmg kena buat check up dulu utk tau apa masalah kita atau husband. Sebb doktor takut kalau ambik supplement pastu nnt ada problem dah susah sebb doktor nk kena check mcm2. Saya ttc 5 tahun mmg tak amik apa2 supplement kecuali folic acid and dah buat ujian kesuburan utk tau ada problem apa. Alhamdulillah takde masalah ape2 cuma rezeki belum sampai. Better sis pegi klinik utk buat check up dulu nnt doktor akn bgi suggestion apa yg terbaik utk sis ☺️

Better suami isteri buat ujian kesuburan utk TTC. Apa2 yg kurang slps penilaian ujian kesuburan , kasi improve dan rawat ikut cadangan doktor. Jus2 ni selalunya tinggi gula. Lagi2 bila diri tak tahu bacaan kadar gula dlm darah tinggi sbb tak pernah buat full medical check up, cuba mcm2 benda yg terpengaruh dek iklan. Bila hamil, ada banyak komplikasi dan berisiko keguguran dek gula dlm darah tak terkawal. Think about it.

11mo trước

sy setuju dgn sis ni.

sy ttc hmpir 4 tahun .. awl tahun sy ade amalkn mamomhope dlm 2 botol cmtu , then sy preggy , tp kandungan x kuat , ggur awl bulan 3 aritu .. then lpas dpd ggur tu , sy pergi klinik , doktor bgi sy ubt subur , amalkn acid folid tnpe skip . then mse pgi raya haji , sy checkp upt sesaje sbb rse mcm ade pelik skit .. alhamdulillah + ..now sy dh 9 minggu .. moga kandungan sy trus kuat . sis try mamomhope ..sy x psti , tp inshaallah ..

Jgn cpt sgt terpengaruh dengan jus2 jamu bagai.. Bkn makin sihat tu, gula pun tinggi boleh rosak buah pinggang lagi..doc pun x suggest mkn jamu atau jus.. yg penting jaga makan, healthy food kurangkan process food.. turunkan berat..jgn stress2..

awak dh ttc berapa lama? pernah jumpa doctor pakar sakit puan x lagi?

Sis amalkan makan folic acid and vit d