berat tak naik

ada x pregnant mummy yg berat tak naik? nurse pelik kenapa berat tak naik ? sekarang dah 23 minggu..berat maintain je.

39 Các câu trả lời

Berat tak naik takpe. Asal kan baby membesar. Sbb sy pun sama. Doc siap pesan jgn stress berat tak naik. Nt berat akan naik slow2. Makan mcm biasa jgn over mkn sbb nk naik kn berat nt takut kencing manis. Sy 3bulan berat maintain lgsung tak naik. Tp masok 28weeks ni alhamdulillah berat dh naik 1kg.

Mula sy pon pelik.. sbb bukak buku sampai 28minggu berat selalu turun.. pastu skrg dh start naik jd berat asal smula.. skrg masuk 33minggu dh pon.. dh naik 2kg drp berat mula bukak buku tu 😅😅 misi cakap bru la naik ha.. kalau tak berat statik je awak nii..huhuhu

Saya punya berat tak lepas 40kg lagi sis 😂 hari hari pelahap benda yg menggemukkan pun tak naik naik. Berat saya first buat buku pink 35.5kg je. Sekarang 37.9kg. Itu pun sbb kandungan dah masuk 28weeks. Hm macam mana nak naik berat ni 😭

Sy mule2 pregnant ssah sangat nak naik berat...tapi bile dah masuk 28week barulah start naik berat tu pun kdg naik kadang turun...tye nurse ye kbo biasa lah..tapi klu 8 bulan keatas tu pastikan kena naik berat la..tkut bby xcukup zat pulak

Sy pon sme, berat naik tk bnyk..sdg elok jek. Perut je mmbesar tp ank size yg normal.bile chckup bru² ni cek nurse tnye sy control makan k. Sy makan mcm biase jek. Takpela yg pntg anak sihat ibu sihat

Sy nurse x bising pon doc je bising 😅.. control makan hari bsp je tu pon xde la control sgt, hari lain makan mcm biasa siap makan pulak stgh jam pas makan, tp berat xnak naik nak wat camna..

Saya 🙋doktor siap buat appointment amik darah lg nk cek takut kalau ada thyroid . Hope result okey . Nurse, doktor sy bising jgk la berat x naik 😢

Sama lah saya berat tak naik.. Skrg da 27minggu... Nurse tanya tak makan ke.. Rasa makan banyak dah... Kalau tak pregnant bukan main naik berkilo

Saya mcm ni tp doc kata ok je. Janji pkembangan baby normal. Spjg sy preggy, berat naik 3 kg je dr awal preggy sampai la dh nk bsalin.

Saya preggy dulu berat naik 3kg je spjg preggy tu. Lepas bsalin, berat turun 12kg smpai la skrg baby dah 8bulan. Baby masih bf.