Apa akan jadi kalau berat maintain je semasa pregnant?

Hi mommies. Pada appointment kk 2 minggu yg lepas, nurse bgtu yg berat dah naik extra 1kg (m. 20). Jadi dia suruh control sikit pemakanan, kalau tak kena minum air gula lagi. Jadi, saya pun follow la kan. Hari ni saya timbang, berat saya masih lagi maintain. Isnin depan saya (m.22) appointment lagi. Agak2 berat yg maintain ni consider ok ke tak? Risau sbb saya tak nak minum air gula lagi. Btw sugar level saya normal je #bantujawab #SeriusTanya #firstmom #ingintahu

5 Các câu trả lời

yg penting ada kenaikan.. mcm saya hujung tri ke2 bru naik 2kg... lepas tu maintain kjp naik lg 1.5kg.. skrg sya dah 32weeks... bila scan doc kata berat baby ok..

nti nurse tgk klu perlu jumpa doctor x, lain org lain condition. Teruskn je jaga mkn

mg smuanya baik2 shj dan Dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin

maintain ok ja klu pembesaran baby normal,

kalau maintain rasanya ok je..