pakai depo

ada x mommy2 kt sini pakai depo darah keluar sikit2, tapi non stop.. dari 21.3 smpai skrg.... nak puasa pun xboleh....dulu pernah pakai depo, tapi xda mcm ni...skrg lepas branak pakai depo mcm ni plak...🥲

1 Trả lời

selalu kalau istihadah wajib puasa and solat mcm biasa. kalau dh berdarah lps 14hari bukan period dh tu. sbb period max 14hari je. kalau lebih tu wajib solat and puasa mcm biasa. mndi wajib. lps tu boleh solat mcm biasa. sblm solat cuci and tukar pad/pantyliner je. darah tu x membatal kan solat tapi kena make sure tukar pad dulu sebelum solat.