Mengidam

Ada x ibu2 kat sini yg mngidam benda yg tajam2,yg sepatutnya x blh mkn mcm nenas,tebu,tapai...klu mkn jgk bahaya x...?

21 Các câu trả lời

Sy da trimester 3 mkn je nenas n air tebu..tapai memang xbrani dlsentuh sbb ade ragi.. nenas setahu sy x tajam pn..yg tajam nenas muda yg putik tu

Tapai sy mkn hri tu..msa dh 2nd trimester..tebu xpnh lgi ambik sjak mgndung..nenas trmkn yg dh msak yg ada dlm pizza..alhamdulillah xde pape😀

Follow Dr. Emilda sis... Dia ade bg tahu pasal pemakanan yg boleh mkn... Nenas boleh mkn... Tinggi vitamin c dan serat... 😊

Saya makan je nanas, air tebu minum je.. tapi berpada-pada.. jangan samapi sebiji nanas😅 sekadar mengisi teringin

Kalau tak bahaya mesti boleh makan. Tp dh ckp tak boleh makan..soalan apa ni.. Tp ikut badan, Ada yg boleh tahan..

Saya xtau preggy memg mkan tapai..nmpk ja teliur..beli mkn terus..tp sesudu ja mkn..xlalu da..hahah

Xde yg mengidam benda yg tajam ...Klau blh elakkan jika syg kandungan sis....

Sy pun mngidam nenas msa awal kndgn .tp sy tahan sja sbb tdk blh

Ada ..tpi tukar ke bnda lain ...paksa jgk dri lupakan 😁

Klu sy, mknan tajam ni.. elakkan.. tkt jd ap2..