ank ssh brckp..

Ada x ank2 sis yg lmbt perckp..ank sy umur bln 12 ne dah 3 tahun..tp brckp bhsa dye..klu fhm pun..mama papa bby xmau..yg lain ntah bhsa dye..org kta mgkin sbab belah mulut msa dye kcik..ye ke sis

53 Các câu trả lời

sama ank saya da 3 thn still bole bercakap lg...ckp satu dua patah perkataan je..kalo dia nk ape2 dia akn tunjuk.kalo dia nk air dia akn amek sndiri dlm peti ais dn bg botol air tu pd sesapa yg ad suruh bukakkn botolnya..saya ajr dia ckp tp dia mcm susah nk sebut.. saya ad baby n saya jrg bg tumpuan pd dia...abg2 dia ad tp jenis yg xbyk ckp...cuma kdg2 je ajr bercakap...mcm mana ye...

3y trước

Anak awak speech delay. Kena bawak pergi pakar for therapy session. Umur 2 tahun patutnya dah boleh cakap 3 patah perkataan / ayat. Jadi umur 3 tahun patutnya dah boleh lebih. Jangan biarkan. Awak pon kena rajin berborak dengan diorang. Tumpuan dekat anak tu kena bagi sama rata, tak boleh situ lebih sini kurang. Ni tanggungjawab kita as a parents. Berdosa tau kalau anak terabai ni. Perbaiki communication awak dengan anak2 ye sis👍🏻 jangan lupa refer pakar jugak