ank ssh brckp..

Ada x ank2 sis yg lmbt perckp..ank sy umur bln 12 ne dah 3 tahun..tp brckp bhsa dye..klu fhm pun..mama papa bby xmau..yg lain ntah bhsa dye..org kta mgkin sbab belah mulut msa dye kcik..ye ke sis

53 Các câu trả lời

Ank sy hjung bln depan nk masuk 2 tahun pn org pertikai knp xleh brckp lg..hr tu gi klinik swasta sbb dia sakit mata, doktor tu terus ckp dia ada ciri autisme sbb xleh ckp lg..rasa nk tumbuk je doktor tu

10mo trước

Anak sya ne masuk 2 tahun baru byk prkataaan die ckp.. sampi ke g pakar laa.. ne tahun dpn bulan 5 baru jumpe pakar tarapi untuk cakap..

Anak sy bln 10 nie nk msuk 3 tahun dah tpi still xpndai ckap lgi tpi klu kita ckap apa dam srh dia buat dia paham apa kta ckap dan suruh buat. Klu sy call nenek sy msti puji anak makcik sebab bru 2 tahun tpi dah pandai ckp. Teringin sngat nak dgar ank pndai ckap. 😔

8mo trước

anak sy bulan 11 ni masuk 3 tahun..sis bnyakkan berbual dgn ank,itu yang sy buat sbb nk latih dia dn jgan cakap pelat berbual je macam biasa..sy doakan semuanya baik2 je buat sis dn ank.

anak saya pun lambat cakap.memg risau tapi saya yakin dia boleh cakap sbb tanda²uatisme xde.cuma speech delay je.nak terapi pakar kena rajin ikut jadual di tetapkan.tapi tiada masa&wang.jadi 5tahun saya sekolah kan..6 tahun baru jelas dia cakap.7tahun lancar membaca.setiap anak lain perkembangan nya.. sentiasa berdoa.doa ibu tiada hijab.

rujuk pakar. anak sy dr 1.5y xberckp sgt. cuba pegi terapi swasta. ada la improvement brckp. tp masih perkataan sepatah2 + bahasa dia. skg dh 3y+ kk pula bg refer ke pakar gov. pead, speech therapist etc. sbb utk umur dia masih xcapai trget. jauh ketinggalan. harapan tahun dpn pergi tadika bole improve la percakapan

sis banyakkan bercakap dgn dia. download.lagu2 dlm pendrive psg kat tv bgi dia tgok.smbil tu die belajar anak sy buat mcmtu skrg dh boleh kira 1 until 10, abc pun dh boleh sebut byk.perkataan bi bm dh blh sebut umur 2 thn 2 buln

Anak sya umur 9bulan dh start bljar bckap dn skrg dh brusia 3 tahun, lancar sngat bila brckap dh mcm org tua sbb prkataan dia sngat jelas dn kkdg sya pn rsa pelik drimna dia beljar sdgkn sya x pnh ajar... mybe d sbbkn dlm ruma sya ni kbnykkn org dewasa so cra bckp pn mcm org dwasa ayt sngat jelas skli..

Ada rujuk pakar tak, samala anak sy bulan 12 masuk 3tahun tp ckp bahasa dia.dlu setahun lebih bnyk dah dia pndai sebut tp bila dah pandai dia xnk ckp dah.tgh appointment dgn pakar skrg next bulan 11 ni.sblm ni test fizikal semua normal.belah mulut tu apa?

5y trước

X rujuk pkar lg..tu la kne tkr tarikh laen

macam mana ye , anak sy susah sangat makan, dah cuba bagi macam2 makanan tapi tak nak makan, dy nak makan roti, biskut, potato, ngemil, yg lain dy tak nak makan, minum susu 2-3x sehari😥 umur anak sy dah 3 tahun tapi BB 12,5 kg bole bagi solusi bunda2😃

Biase genetik sis . Cuba bawak pergi jumpa doktor . Zaman skrg tak sama mcm zaman dulu . Kita ibu kene berlapang dada . Saya dlu pn mcm ni . Tp kene pikir demi ank ank . Kita ibu yg kuat dan bijak atasi nya insyaAllah . 1 lagi terpengaruh gajet sgt atau tv

Anak sy umur genap 3thun bru bleh bckp bnyk.sblum ni 2patah je smpai kena refer pakar.sy biarkan ank sy kt kg 1bulan bermain n bkwan alhmdulillah boleh ckp bnyk.bhsa alien msih skit2.dh pandai kira n baca abc alif ba ta sy ajr dia smbil dia bermain..