Alahan Ibu Awal Trimester

Ada tak yang sama macam di list ni? Awal trimester dan ada juga yang sampai ke hujung trimester. MasyaAllah sungguh seksa. Semoga Allah beri ganjaran buat ibu ibu semua. ✅Perut berangin (Rasa penuh) ✅ Pening kepala ✅ Mual ✅ Takboleh bau masakan (Goreng, Tumis) ✅ Takboleh hidu dan makan nasi ✅ Hidung sangat sensitive (Bau semua menusuk) ✅ Sukar tidur ✅ Kerap buang air ✅ Emosi tidak menentu (Too Fragile) Kuat semangat. ❤️ #alahan

9 Các câu trả lời

Ada tak yang tak boleh makan masakan sendiri? Saya tak boleh nak telan masakan sendiri. Rasa nak muntah. Jadi tak semangat nak masak sebab bau menumis pon buat saya loya.. tapi suami dah biasa makan yg saya masak sebab dia tak suka makan luar. Saya sedia bekal dia hari2.. sejak mengandung terus stop masak.. kesian pula suami 😅

10mo trước

Sayalah tu. Saya masak pakai mask tau. hahahaha. Syaa mmg masak utk anak dan suami je. dorang mmg makan kat rumah je. jarang beli. makanan sendiri saya terpaksa buat lain atau beli kedai. 🤣😭

Sy pun sma mcm awk😣x suka sgt bau2 msakan, nak mkn sikit pun asyik mual jaa tpi demi baby sy mkn juga biarpn sikit2 n sy sediakn snacks jga just in case tiba2 lapar

10mo trước

ya betul2. kena ada snack for emergency ❤️Semoga dipermudahkan urusan Ibu sepanjang pregnant

Saya kena 1st trimester masa sahaja. Kakak saya kena hyperemesis gravidarum, warded je memanjang. Sebab dehydrated. Makan minum sikit muntah. 🦾🥹

10mo trước

Kasihannya dia. Subhanallah. Semoga Allah mudahkan urusan semuanya selalu ❤️🤲🏻

saya plk baru perasan ngandung anak 2nd 🥲takleh bau masakan sndri. tgk ayam mentah kembang je tekak ni. bau bawang putih jdi kuat busuk gila

saya anak 2nd ni baru perasan xsuka bau masakan🥲tapi gigih masak jgk la. sebab dh lapar sgt2. dgn tahan pening2 kt dapur huhu

ingatkan sy sorg je mcmni. Sama Kan. semoga semua Mak2 kuat semangat dan diberi ganjaran pahala. Amin

Sama smua dlm list tu sy alami skrg 🥲 nsib baik dpt suami yg sgt memahami dok lyn je emosi sy

10mo trước

Semoga dipermudahkan urusan Ibu sepanjang pregnant ❤️🤲🏼

Setuju semua di atas hehehehe

tgh alami😫