Minta pendapat resign semasa maternity leave

Ada tak yang boleh share pendapat. Tempat kerja sekarang jika nak resign kena bg notice 2 bulan. Plan saya nak bagi notis semasa cuti bersalin. Nak tanya. Adakah saya masih boleh dapat elaun maternity tu jika bg notis semasa cuti bersalin?

4 Các câu trả lời

Better resign selepas. Nanti takut hr gunakan alasan awak nak resign, dia tak kasi pulak maternity leave with salary. Double check dgn polisi hr.

masa saya dapat gaji mcm biasa walaupun dlm tempoh resign. Sebab bukan notis resign 24jam. Tanya hq department awak dulu cmmna..

memang tak dapatlah. kebanyakan company kitaa masuk dulu baru boleh claim

Yang ni kena refer dengan HR.