Batu Karang di Buah Pinggang Semasa Hamil

Ada tak yang ada batu karang di buah pinggang masa pregnant? Saya dah 21 weeks dan rasa sakit dekat buah pinggang kanan ni. Last saya tahu batu karang size 6mm. Macam mana nak hilangkan sakit ni ya? Sebab doktor kata tak boleh nak buat apa. Kena tunggu lepas bersalin.#pleasehelp #firstbaby#bantusharing

2 Các câu trả lời

dr pengalamn mak sy yg pnh mengalaminya... doc pakar dkt hsptl private nasihatkan kena bykkn minum air kosong tuk flush dan makan tembikai..elak makan atau minum mknn yg ada letak gula batu..kena jg pemakanan... doc kata ubat paling senang minum air kosong... tu apa yg mak sy pnh cerita dlu ms dia kena batu karang dkt buah pinggang.. alhamdulillah skrng mak sy dh ok... mak kata ms batu karang tu keluar dan flush selepas kita byk minum air kosong..ms nk kencing mmg sakit dan pedih serta berdarah sikit..nnti ada batu2 halus keluar sekali ms kencing.. nnti doc akan check stiap beberapa bulan make sure dh clear dan ok..bila dh ok baru dia discharge..tp kena byk minum air la..mg puan cpt sembuh dan di permudahkan segalanya..aamiin

2y trước

InsyaAllah. Saya akan cuba. Terima kasih banyak ya puan.

minum air barli sis ...amalkan

2y trước

ok baik sis. saya cuba.