Baby tak mau menyusu breastfeeding langsung

Ada tak tips mom yang baby tak mau menyusu langsung dri ibu Tpi menyusu guna botol nak Baby saya 43 hari akhir2 ni tak nak menyusu langsung kena guna botol Bila dia menyusu langsung tak kena mesti dia meragam smpai muka merah teriak Jdi saya nak lepas breastfeeding ke botol sahaja la ni Tapi seblum ni saya pam2 mcam tu juga padahal baby saya ada dekat dgn saya Jadi sedih juga

1 Trả lời

Lekapan mulut anak dgn aerola dgn cara yg betul? Bersihkan puting dgn air suam secara gentle. Aliran susu laju? Jika ya, guna teknik pegangan C. Urut dada dan marmet dgn betul. Posisi anak dan ibu ok kah? Sbb ada ibu yg kekok pangku anak semasa menyusu/ anak tak selesa dgn posisinya. Jika tak ok, dapatkan bimbingan drpd nurse penyusuan di KK rakan bayi/ kaunselor penyusuan bertauliah