alahan makanan

ada tak sini jenis alah makanan, bau masak pun xlalu rasa nak muntah. kalau lah suami aku boleh faham. aku pun makan biskut ja. dah la anak sulung. ?

13 Các câu trả lời

Sis kena explain elok2 dekat suami. Luah apa je kat suami bagi dia paham. Jngan pendam tau. Jangan stress sebab ni tau. Kesian baby. Jangan pulak tak makan. Sis cuba minum milo ke, susu ke. Kalau boleh makan mee,bihun, kueyteow, makan tu. Roti ke. Bagi kenyang sikit ye. Semoga dipermudahkan ye 😇

Normal, bau masakan nak2 lg yg jenis rumah takde air circulation, means bila masak bau asap masak tu melekat kat baju, sofa semua sy mmg tak tahan. Dr awl mengandung sampai masuk trimester ketiga kalau ada bau mcm ni rasa xbest tekak.

Saya macam tu juga dulu, kadang sampai suami garu kepala tak tahu nak bagi makan apa lagi. Itu tak boleh, ini tak boleh. Tapi saya cuba juga setiap makanan yang boleh saya makan. Sampai dah tak mabuk, baru makan yang lain-lain.

normal sis. sy alahan dgn makanan sampai minggu ke 22. 22minggu tekak boleh terima tomyam n laksa jer. Alahan muntah n loya sampai sekarang 38 minggu belum hilang lg. Sabar banyak-banyak ye.

Mngandung anak sulung 3 tahun lps mmg sy alahan xleh masak bau jiran masak pn sy dh pening2 loya.. Sis cba terangkan kat suami mungkin dia blh faham...

Sme sis.. Sy pun tgh alami skrg ni.. Kadang2 suami yg masak.. Buatkan oat.. Sis try mkn oat mix dgn buah😊

Doa je supaya dia rasa apa yang sis rasa. Doa isteri mustajab sangat taw,lagi2 mengandung. Sabar ye.

Awl pregnant sya mcm tu jga tk ley bau msakan, tpi ska mkn.. Alhmdulillah husband bole phm..

Sy bau nasi xlalu pulak,sy kena mkn mee sja.. Ank slung jugak..

jiran sy mcm tu sis.. tp die smpi baby lahir..