boleh share tips tak mcm mne nak bagi berat bdn tak naik banyak?last timbang 53.5kg naik smpai 3kg dlm mse sebulan.

selalu pg sye mkn roti bakar dgn ubat zincofer,tghari mkn nsi dgn lauk,mlm makan susu cmpur nestum.bile timbang berat naik kdg2 500gram kdg2 1kg lah sehari.mcm mne nk tngu sebulan ni,kalau sehari pon dah naik mcm tu.mntk tips mommies sume.ke cara pemakanan sye tu salah?#pleasehelp #1stimemom

1 Trả lời

klu boleh jgn timbang berat setiap hari. sehari naik 500g-1kg tu biasa sbb kita ada makan apa semua dlm sehari tu. tp selalunya bila masuk ke hari baru, berat jd sama mcm asal. lg lg lepas dh membuang. awal mengandung dulu sy buat mcm ni la, konon nk monitor takut berat naik. setiap hari waktu malam bila timbang naik sampai 2kg kdg. tp esoknya berat mcm yg asal. hari hari sy tgk jd mcm tu, cuma bila cukup bulan utk check up, berat menurun 500g~2kg pulak.

3y trước

okay sis .sye cuba tak timbang hari2 .kdg2 bile timbang kalau naik tu mlas nk pikir .