Due date mommy

Ada tak mommy2 yg beranak awal dari due date..? Kalau ada berapa hari awal due date yerr??.#ingintahu #firstbaby #firstmom

13 Các câu trả lời

Masa anak sulung,awal sehari. Tu pun sempat lagi suami bawak pi jalan² kat tanjung nak bagi laluan senang bukak 😂. Sebab risau kalau tak bersalin seperti tarikh yg docter bagi, doc cakap nak masuk ubat. Bersalin anak ke 2,awal 1 minggu. Kedua-dua anak ni,cuma turun tanda keluar darah je. Air ketuban docter yg pecahkan kat hospital. Alhamdulillah,semuanya dipermudahkan..

2y trước

Alhamdulillah...

saya bersalinkan anak no2 awal 3minggu sebab air ketuban berkurangan. 37wks kena induce and bersalin. heheh. inshaa Allah kalau takde apa² masalah, mungkin seminggu awal pon boleh bersalin. yg penting lepas 37wks. sebab paru-2 baby akan matang masa wk37z tapi ada je 35wks dah bersalin. doa banyak² kay baby lahir ikut due date 😘

masa anak first..awal 10 hri on ubat...terpaksa opprait sbb baby dh berak dalam... alhamdulillah selamat ja...yg kedua gugur thun lps bru msuk 8 weeks...ni tgh preg yg ke 3.. setakat ni alhamdulillah...

2y trước

aminnn tqq sis😘

paling awal 37w yg full term baby dh . awal dr tu pn ada cuma dipanggil premature baby . sy no 1 30w , on ubat induce , baby meninggal dlm rahim . ke dua 37w pn induce . skrg no 3 bakal induce 37w jugak

2y trước

byk juga sbb . antaranya kematian bayi dlm kandungan, lebih due 41w, sejarah² kandungan berisiko, gdm, n byk lg .. nk kata sakit , die sakit masa contraction 2kali ganda dr yg tak induce . tp sakit lahir ank tu mungkin sama la kot . sy tak pasti sbb sy belum pengalaman lg bersalin tak kene induce .

Saya. Masa firstbby jangkaan 21/09/19 tpi bby tak sbr kluar masa 37weeks lgi sbb dh pecah ketuban dgn sndirinya.

saya😂sepatutnya ank first tu 9/5/20 dekat2 raya tp tulah tak sabar nk keluar so 28/4/20 lah jadinya

saya lah tu, sebab kena induce. diabetic case. awal 4 /5 minggu dh kena serah diri 🤣😂

masa first baby dulu due april 2020.. tapi bersalin mac 2020.. hehehhe.. saya baru check for 2nd baby pulak

2y trước

Tahniah awakkk....

Saya 🙋🏻‍♀️ due date, 20/12/21, bersalin 7/12/21. Sebab, air ketuban pecah awal.

sehari sblom due date sebb kne induce badan sye kecik jer.