Hi mommy😘

Ada tak mommy2 kat sini pernah minum air gula.. Sebab berat naik mendadak..

19 Các câu trả lời

Mase first pregnancy berat naik 3kg ape lagii.. tabahkan diri jua minom air gula, tgok org lain minom sampai merah padam mukeee.. try sekali teguk tak boleh half².. second pregnancy wajib minom 28weeks nnti.. ya ampun... mimpi ngeriiiii

Ha btol, sy mnum air gla sebb bert bdn, tp last week checkup.brt naik 3kg..dktr suh diet, kalau naik lg bln dpan byk..kne mnum air gula lg..so sis pn kene la diet..huwaaaa lapaaaa #5mths

Yess.. Pernah seminggu lebih tu naik 5kg, doc terus sruh repeat mnum air gula. Sy lambat detect gdm msa 32week dah.. gdm on diet smpailah bersalin 😁

Samaaa, sy pun kena minum air gula sbb berat naik mendadak 😭 padahal terlepas xkena minum pun actually 😭😭😭😭

Skrg ni mmg kena minum air gula..brt naik mdadak @ x mmg kena kena minum.tmbh2 lg klau ibubp kita ad kencing manis

sy berat pulak turun tpy kene jgk minum...dr ckp skang semua wajib minum bkn sbb berat bdn atau penyakit😊

4y trước

Ooh..bgus jgk bru blh thu ade kncing mnis ke x sbb lps ngndung mmng ske mkn mnde mnis

Mcm sy ...doktor kata klau 2minggu lagi dtg checkup berat naik lagi kene minum air gula.........

Air gula mmg kena minum..X tahu plk minum air gula berat bole Naik..Ada Tanya doktor X?

4y trước

O..mcm Tu,serius sy X tahu sbb berat sy maintain je wlpn dh 2x minum air gula.. alhamdullilah..

Saya minggu depan..minum kali kedua,tiap mggu kena check bp sbb berat naik..

4y trước

Tgi gak..adehhh..sy skg tgh diet..hri2 bgn je timbang xmau mnum gula tu..pdhal gla nrmal

Samalaaa berat naikk byk. Mommy2 kena jga pemakanan dan kurgkn manis

4y trước

Mania mmg krg. Gula smua nrml tp dktr pelik bert naik.mgkin nasi