Threathen Miscarriage

Ada tak mommy2 dekat sini yang pernah alami threatened miscarriage? Boleh share pengalaman tk?

5 Các câu trả lời

Sy antara yg threatened miscge tiap kali pregnant. 4 kali mengandung berakhir dengan keguguran. Bertahan antara 9-12weeks shj. Alhamdulillah kali ke5 ni baby kuat dan mungkin ditakdirkan rezeki buat saya dan suami. Tapi diawal pregnant sy mmg ada keluar spotting. Doc bekalkan ubat kuat rahim (duphaston). Sy pun jumpa doc seawal 5 minggu dan doktor pantau selalu. Skrg dah 25w++. Saya doakan semua dikurniakan anak yg sihat sejahtera baby buat ibu juga dan dipermudahkan kandungan.

Saya xde la consider threated miscarriage tapi sbb 2 kali gugur tanpa tau sebab. Bile tahu 3rd time pregnant. Sye check up swasta and doctor ade mention baby terlalu bawah sangat and die advice kan x buat keje berat tapi saya decide to go for bedrest sepanjang 1st trimster tu. Huhuh and doctor bekalkan ubat dushpaton utk 1 trimster.

Sy pnah 2 kali...tp alhamdulilah kndungan ok..darah kuar byk...tp alhamdulilah selepas cek ape smua kandungan aktif lg... Yg petama 10week ke 2 kali drah kuar mmg penuh tilam tu pn selang semingu... Brsama suami mmg dh x selepas tahu preg angkt brt pn x mybe trlmpau aktif brjalan agknye..so bykn bed rest

4y trước

masa bleeding tu sis ada check upt tak.. sbb sy pun macam sis juga.. sy check upt 1 line je.. line 1 lagi samar2..

Sya pernah..nnt dokt akn repeat scan in 2-4 weeks...tp dlm masa tu sis jgn buat keje lasak,jgn angkat berat..byk kn bed rest... Jom join group blh tnya apa sja and share apa saja https://chat.whatsapp.com/FerWesZrVDt02UWLSbAkdk

Baruu berlaku... Keputihan campur spotting darah.. Alhamdulillah baby gerak aktif.. Tp doc tulis threated miscarriage.. Doc xbg bersama suami..