Jahitan macam renggang 😅

Ada tak mommies2 yg jahitan episiotomi tak tanggal lagi benangnya walaupun dah 2 minggu bersalin? Memang lambat ke nak tanggal benang tu? Atau dia terus tanam dalam kulit? Sy lap setiap kali lepas cuci bawah. Bila semalam try tengok guna cermin, nampak macam renggang pun ade. Tapi bila kena air tak sakit pulak. Risaunya kalau terbukak balik 😭

9 Các câu trả lời

Jahitan nya akan tenggelam dalam kulit,dia bukan tertanggal. Macam saya masa berpantang tu, nurse cakap jahitan regang. Seriau bila tau. Takut.. Takut kena jahit semula 😅😅😅. Tak sanggup menahan sakit. Kakak saya masa bersalin anak 1st dia, jahitan pun regang masa 2 minggu berpantang. Dia kena jahit semula 🤧🥴. Untuk case saya, Alhamdulillah doktor kk suruh saya baru dengan air bancuhan garam je. Dia cakap dalam 2 minggu lps amalkan, jahitan akan bercantum semula. Tak perlu jahit untuk kali ke2. Alhamdulilah sangat 🤲🏻💕. Syukur 😊