Jahitan macam renggang 😅

Ada tak mommies2 yg jahitan episiotomi tak tanggal lagi benangnya walaupun dah 2 minggu bersalin? Memang lambat ke nak tanggal benang tu? Atau dia terus tanam dalam kulit? Sy lap setiap kali lepas cuci bawah. Bila semalam try tengok guna cermin, nampak macam renggang pun ade. Tapi bila kena air tak sakit pulak. Risaunya kalau terbukak balik 😭

9 Các câu trả lời

maaf lari topik . saya ceaser , luka saya berdarah sikit dah lap tak keluar dah . nak letak ubat kuning yg sy beli kat farmasi ni . boleh ke ?

4y trước

Nurse pernah pesan tak suruh letak dkt kk kertas yg hosp bagi lepas balik dari hosp? Kk sy suruh letak, so nanti dia tahu kita dah bersalin and dia datang rumah check baby and ibu. Rasanya luka awk okay kot. Jaga makan time pantang semua. Yg penting kena selalu sapu ubat. Tapi ape2 kena refer dgn doc jugak, sbb kita tak tahu luka tu kalau nak elok mcm mana kan.