Nak tanya

Ada tak mommies yang preggy tapi tak kena minum air gula sepanjang check up?

5 Các câu trả lời

🙋🙋🙋🙋 mcm sy umur 34 thn n baby first and alhamdulillah sepanjang preggey 28 minggu ni x kena lg minum..tp dh dpt warning Dr nurse kalau berat bertambah mendadak lg confirm kena minum air gula.. 😂😂😂😂

5y trước

Tetap kena control mcm Mana skali pun..so mcm sy, nk kena checkup 2/10 so dlm tempoh singkt ni kena berusaha la utk control mkn dan kalau boleh nk turunkn skit berat bdn..so kena kurangkn mknan manis Dan karbo..

Sy mse pregnant 1st-3rd x kne mnum air gula.. 1st - umur 23 2nd - umur 26 3rd - umur 28 Preggy ank ke4 bru kne mnum air gula n sngkut gdm..myb sbb fktor usia..skrang umur da 32 😂

Anak 1st - 5th tk penah minum air gula but 6th pregnancy ni doc suruh..risau lak sbb kena posa sedangkan saya ada gastrik teruk😀

sye tak kene 🙋 ...nurse ckp klau umur 25 tahun kebawah n dlm keluarga takde sejarah kencing manis tak perlu minum.. 😁

4y trước

ada masa mula2 mngandung 4kg sekali naik masa tu, nurse ckp 3 minggu berturut turus kene g klinik untuk pantau berat badan.. lepas 3 minggu tu dah okay... nurse pon ckp kene jga pemakanan.. tu jelaa..

Kalau bwh 25thn, parents xde kencing manis & berat x naik mendadak, xkna minum sis

5y trước

Ohh macam tu. Okay2 thanks sis