Just Asking

Ada tak Mommies yang before preggy already overweight dan senang hamil?

19 Các câu trả lời

sy overweight, tinggi 163cm.. berat 1st booking buka buku pink 91kg (7 weeks) sekarang tinggal 80.5kg je (13 weeks) sebab alahan teruk. hopefully 2nd trimester ni pulih lah.. nak kata senang tu, tak tahu lah, tp doctor cakap kalau dpt pregnant before cukup setahun kahwin tu, maknanya takde masalah kesuburan. Sy pregnant lepas 9bln nikah.. n still pjj dgn suami. sepanjang nikah tu dlm 5x camtu je jumpa suami.. Alhamdulillah.. rezeki dari Allah. Sis jgn fikir sgt hal rezeki ni, akan tiba bila sampai waktunya. n lagi satu, kesuburan ni bukan bergantung kat wanita je, lelaki pun kena tgk jugak.

Ikutkn berat ideal 55kg normal bmi.. tp berat 77kg.. walaupon overweight period sy xpernah missed , tiap2 bulan dtg cuma beza tarikh je kdg lmbt kadang cepat.. dan bulan puasa hari tu turun 7kg.. so tggl 70kg.. xsangka pgnnt.. sbb bulan raya xdtg period.. mungkin berkat turun berat bdn.. ni baby first, saya tggu 4 tahun.. doakan saya & baby kuat , sihat dan selamat menempuhi perjlnn kehamilan ni.. 😘❤

5y trước

Alhamdulillah2.. Berkat kesabaran sis kan.. Jaga baik2 kandungan tu

Kakak saya obesiti teruk. Berat 119kg ketinggian 156cm je. 2thn follow pakar gnae, berat turun 100kg, then hamil. Alhamdulillah, slps 8thn penantian. Yg mana nak anak tp blm dpt tu, blh la rajinkan diri ke pakar skit puan. Kena bkorban sikit. Jgn tawakal jer, usaha kene ada. Slebihnya kita tawakal. Saya pun berbadan gempal dan obese sikit, tp alhamdulillah senang hamil. Anak dah 4. Rezeki dr Allah. 😊

Saya overweight berat 80kg ke ats. Suami pun badan besar. Kami kahwin dah nak masuk 2 tahun baru sy pregnant. Ni dah masuk 13w. Period x teratur. Kadang tiap2 bulan kadang 2 3 bulan sekali. Give up jugak mulanya. Ingat nk buat checkup kesuburan suami isteri tp Alhamdulillah Allah bg rezeki.

Sy obese... Berat sebelum kawin 102kg... 1 1/2 bulan lepas kahwin alhamdulillah sy hamil... Skrang sy 12w... Masa anak dara... Period pain teruk sgt... Tp every month akan period.. Cuma lari sikit2 2 ke 3 hari.. Paling lambat seminggu...

Sy pon overweight. Jumpa doc, doc srh kurangkan brt bdn. Msa ank ptama ok. Xde mslh brt bdn blebihan.. Ank yg k2, sukar jgk sbb obes. Cuba trnkan brt bdn.. After lost 6kg,sy hamil. Alhamdulillah. Tp skrg ank dh 4y, brt sy naik lg 😑

Sy berat 72kg mmg overweight. Kahwin dlm 6 bulan baru positive pregnant. Tapi ada ambil makjun org suggest untuk bg hormone stable jugak. Makan dlm sebulan pastu lekat pulak. Tapi tak berani nk suggest kt org utk makan ubat mcm tu. 😅

5y trước

Oh yeke... Mak jun apa sis? Mana thu elok utk org lain juga

saya overweight...berat 80 kg,period sbelum kawin mmg xteratur..lpas nikah bulan jan lpas period stabil tiap bulan n alhamdulillah rezeki test pregnant positive bulan mac,now dah 5 bulan

Sy overweight juga..sebelum pregnant berat 73kg..tpi masa awal kehamilan berat bdn turun total smpi 63 kg n start naik semula sekilo2..skrg berat 65kg..sy 3tahun bru dpt rezeki

5y trước

Ya..alhamdullillah..

kakak2 saya dlu semua overweight alhamdulillah rezeki diorg cepat dpt anak.. sy 3 tahun bru dpt.. itu pun lepas saya amalkan diet n aktifkan diri... :)