Menyusu

Ada tak kat sini yang puting flat, macam mana nak menyusu baby ea? Masa ank first pam je n bagi die dlam botol, anak xnak mnyusu dari badan.. Skrng mngandung ank kedua, so tgh fikir cara mcm mana nak susu kan ank nanti.. Ada x yg sama mcm sy?

2 Các câu trả lời

Saya pun puting flat sblh. Mmg baby x akan hisap yg flat ni. Usaha nak menimbulkan dah mcm2. Nurse ajar ke apa ke mmg gitu jer la. Hanya yg ada puting flat memahami. Ditarik tu mmg la akan timbul lps tu dia kecut balik. Klu paksa baby hisap mmg sakit. Saya anak dah 4. Empat2 direct bf. Caranya yg puting flat td kena perah jer bg kluarkan air susu then bagi minum anak guna penutup botol kdg saya guna syringe. 😊

5y trước

Ala yeke.. Sy dua2 flat, kalau pam mmg la die kluar, tp nnt kecut balik.. Mmg bby xnak ea? 😭

Nurse kata rajin tarik2 puting ke atas

5y trước

Orite.. Tq2