Gdm slpas bersalin?

Ada Tak ibu2 yg result hba1c 7.6 n doctor bgtau mmg dah Ada gdm sblum hamil lg?Ada kemungkinan Tak lpas bersalin kencing manis tu akn hilang?

2 Các câu trả lời

Sy mnum air gula msa 4bln...sbb ad keturunan kencing manis... N lekat gdm.. Result minum air gula 8.0..normal max 7.8 doc ckp... 0.2 jer lebih.. Tp hrp ok2 la... Spnjg Bacaan bsp sy ok jer.. Ad merah 2x jer tu pom sbb mkn mgga manis... Jadi 6.0...hrp lpas brnk t, hilanglah kncing manis ni... Skrg dh msuk 8bln

Hba1c tu ape sbnrnye? Result mnum air gula tu ke?