Stretch Marks

Ada tak ibu² yg pkai nie msa mgndung? Okeyy tak?? Dia tkkn ada stretch marks ka lepas brsalin nnti?

Stretch Marks
50 Các câu trả lời

Sy guna cream ni dr awal pregnancy sampai bersalin. Cream ni mmg bagus. Slalu sapu pagi , petang and malam dan especially rasa gatal kat perut tu tak nak garu jd sapu cream ni. Alhamdulilah tak ada stretch marks kat perut lps bersalin. Harap sama jugak utk sis nanti.

5y trước

Saya pun sama gune, everytime lps mandi pagi, thgri, Malam, than b4 tido pun saya Akan sapu balik kat seluruh bdn n perut, saya make Betul2x memang skin saya moist, ALHAMDULILLAH ank dah masuk 5 tak de stretch Mark.

Sy ank first n second xpnh pkai ape2 cream or oil utk strectmark.. N alhmdulillah mg xde strectmark lansung.. Now tgh preggy no3, pun xde pkai pape.. Kalo gatal tu just set kat mind jgn garu. Hahahaha... 😂🤣

Petua dari nenek saye. kalau gatal tolong jangan garu & kalau gatal just sapu bedak. hari hari pakai lotion baby. Alhamdulillah sepanjang pregnant & bersalin tak ade stretch marks even segaris 😂

5y trước

Sis pakai lotion baby apa?

Stretch marks tu tak yah tunggu lepas bersalin , masa mengandung nanti dah ada . Sapu je apa apa dari pada awal pregnant sampai habis . Jangan tunggu dah ada nanti tak jadi apa pun kalau sapu

5y trước

ouuuu tenqiuuu

Sye pkai mula kandungan 5 bulan, beli kat Watson/Guardian ade jual.. Still pun ade stretchmarks, tp still pkai lge.. Usaha tangga kejayaan 🤣🤣

Pakai ni bagus melembabkan kulit juga .. Yang penting awak jangan garu pakai kuku inshaaAllah saya kalau gatal gosok pkai bju je 😅

baru jumpa doc pakar 2 hari lepas bhat details scan then dia tak bagi sapu apa apa yang oil base sebab bole meresap ke perut. hmm

petua sy sndiri masa prggy sntiasa gosok perut guna minyak zaitun atau losyen khas utk kulit kering. klu gatal jangan garu

Bergantung jgk.. Ade org ssuai, ade yg x.. Mcm sy pakai x ssuai.. Perot makin gatal.. Lpstu stretch mark ttp muncol

Sapa yg lepas bersalin, ada stretch marks pastu pki ape2 cream jd ok balik? Sbb sy ada stretch marks yg teruk 😭😣

5y trước

Yeke? Wahh. Terima kasih sis. In shaa Allah, psni beli tu jela. 🥰👏🏻