Alahan Gegata

Ada tak ibu2 yg pernh mngalami gegata. Boleh bg tips untk hilang kan gegata ni ka.?

10 Các câu trả lời

Saya selalu kena gegata dan saya perasan ada 2 sebab yang akan buat badan saya naik gegata. Pada waktu sejuk, tak kisah siang malam. Siang kalau hujan terlalu lebat cuaca jadi sejuk akan keluar gegata dan malam cuaca memang sejuk confirm keluar. Doctor kata alah pada benda sejuk. Dan suggest saya makan neems (himalaya) memang hilang. Tapi waktu pregnant ni saya tak tahu okay tak untuk consume pill neems. Satu lagi bila saya makan udang

2y trước

Setiap hari terutama malam saya kena sebelum ini

Sometimes disbbkan hormon badan yg x seimbang waktu pregnant or pemakanan yg x betul or allergic dengan sesuatu macam habuk tapi ibu mesti ke klinik or hospital untuk rawatan segera sebab it's annoying and boleh jadi teruk kalau x ambil precautions on time. Ibu kena inform doctor ibu pregnant berapa bulan ya.

Sy sbelum mengandung ada. Tp skrg mcm dh takde. Sebelum ni sy makan loratadine okey cpt je efek dia. Tp kalau sis nk ubat tnya farmasi dlu tau

Sy trus pergi klinik nnt dyorg bg ubt sapu ngn ubt allegri. Time tu sy tgh berpantang. Nnt bgthu tgh mngdung or berpantang.

sya makan ubat selsema yg diambil di kk waktu hamil. sbb memang sentiasa dtg gegata sebelum hamil lagi.

Kalau sy, terus pegi klinik la jawapannya tp effect dia kejap ja. Cuba berubat dgn org kg sis

kalu tgn .. kena rendam dgn air panas plus garam.. tempt lain sy x tau la

mandi air garam suam. sy dulu selalu kena bila makan daging.

Bubuh sapu kat badan minyak geliga 😀👍🏻

Mandi air garam suam2 panas sambil lumur garam