trimister 1

Ada tak ibu2 pnh kne sakit pinggang masa usia kandungan dlm 7weeks.. saya dr tghari td dok tahan sakit mcm rasa lenguh sgt?? sampai sekarang

39 Các câu trả lời

Cuba buat senaman ringan bila free.. cth tgh tgok tv.. tunduk2.. regangkan kaki.. pusing Kiri kanan... Utk sy berkesan.. cuma DH nk masuk 26mgu.. dh xleh nk pusing sebb tegang perut.. cuma smbil Depan tv ke..sy raptkan kaki dn tunduk sikit..kdg mcm menonggeng kejap.. kaki silang kebelakng mcm katak tu.. buat slow2 .. cuma skrg sakit tutttt...xtahu nk buat mcm mna 😭

Normal sis.. saya sampai xboleh tidur. Banyakkan bed rest. Letak bantal belakang pinggang. Minum susu. Minta husband urut2 slow2 sikit. Selalu fikir baby tengah buat renovation dalam perut tu yg sakit sikit tu.. nak membesar dgn sihat dlm perut ibu dia.. Nikmat kita dapat rasa sakit nk jadi ibu. bdn kita pun belum adjust lagi tu.. InshaAllah dipermudahkan

Normal kot sy dr 2week pregnant smpai la nk msuk 9week ni.. Masih sakit.. Allahu sakit nya usah nk ckp la... Tmbah bila bgun dr duduk atau baring.. Nk lurus bdn tu.. Hahaha.. Sakit sis.. Berjalan la bongkok2 dulu bru blh lurus.. 😣

sia dri awal preggy smpaii lhh skg 33minggu asik sakit pinggang jerr tda rehat..sbb keja lpas keja smbung bt keja rumah..kdg nk nanggis bdiri pun susa 😅 hnya ibu2 jaa yg tau sakit nii mcmana

Normal sis😅sy pon skrg dh 9 weeks...sakit pingang n lenguh2 dri awl preggy...ank first mcm ni kot rase....mlm nk tido memg suruh hsbd gsok2kan...bru bleh tido...xpon lapik bntal

Tu normal sis.. Saya drpd 5w smpai da 11w mmg skit pinggang saja.. Sapu minyak sis.. Mntak husband tolg urutkan slow2.. Tido letak bantal dkt pinggang.. Tido ngiring...

Normal..smua ibu pregy alami bnda ni..nanti bila bby dah bsar mkin la rasa.So enjoy ur pregnancy journey n syukur.Rmai lg ttc nak y alami pregnancy journey ni..

Sy dr 1st trimester smpai la skrg trimeseter ke2 masih sakit pinggang n backpain teruk, hanya boleh suruh husband urut2 blakang utk kurang kn sakit tu setiap hari

Mungkin terlebih berdiri atau berjalan. Cuba elakkan kerja berat. Banyakkan berehat first trimester ni baby baru nk dpt kesesuaian dlm perut tu 🤗

Sy pun sma dr awal... Tiap2 malam husband kna gosokkan pinggang utk dpt posisi selesa...bru dpt bring... Alhamdulillah husband bnyak bntu..