baby pramatang

ada tak ibu2 kat sini yg ada pengalaman jaga baby pramatang? bole kongsikan susu formula apa yg ibu2 bg? sy bg ank sy susu fm nan nestle pramatang .. tp tiap kali lpas susu dia akan jeluak .. normal ke? atau sy kena tuka susu lain?#seriusnanya #ingintahu #firstmom #pleasehelp

1 Trả lời

jeluak bukan bermaksod susu tak serasi. ada sendawa kan baby tak selepas baby minum susu dear. masa susu kan baby position kepala baby menegak sedikit. lepas baby minum susu jangan terus baringkan. dan boleh jadi juga baby overfeeding dear

7mo trước

awak cuba search dkt tt. cuba cari position yg boleh buat baby sendawa. baby punya organ belom matang lagi dear. kadang ni baby merengek bukan sebab xcukup susu. itu cara baby berkomunikasi dgn kita.