pengalaman hamil tanpa sedar

Ada tak ibu² kat sini yg ada pengalaman hamil tanpa sedar @ ada kenalan² yg pernah alaminya? contoh mcm...... period mcm biasa, takde alahan² yg teruk, tup tup tahu² mengandung. #ingintahu #bantusharing

12 Các câu trả lời

Saya! Hehehe.. Masa preggy anak pertama dulu mmg x sedar... Tk period pon sy tak perasan tau. Alahan sy 2,3 hari je rasa pening kepala mcm tu je.. Nk dijadikan cerita, saya sembang dgn kawan pasal dia pregnant dah 2 bulan, alahan dia mmg teruk, so sy banyak bagi nasihat kat dia.. Tiba dia tanya soklan cepumas, how bout u, ada alahan ke tak.. Saya mcm jemm kejap, knp dia tanya mcm ni.. Then dia ckp dia nampak sy lain dari biasa.. Sy pon masa tu baru lah tersedar yg dh lama tk period..terus hang up phone, drive pergi farmasi beli pt 2 pack terus.. Bila test dedua sekali, positive! Call husband bgtahu dia, then dia balik kerja tu pi check kat sepital al islam kg baru, doc ckp sy dah 4 bulan lebih.. Allahu.. Masa tu xtahu nk ckp camne, sbb sy jenis badan chubby.. Doc ckp mungkin sbb tu sy xperasan sy pregnant, dan doc sgt baik very understanding.. Baby semua ok, Alhamdulillah... Bukak buku terus.. 😌😌 Skrg preggy anak no 2 pulak, masa tu pi hiking Lata Medang dekat KKB, sy rasa mual sgt.. Tapi teruskan jugak naik sampai atas, mandi air terjun semua siap.. Dah turun, balik je KL.. Tak lama lepas tu, mula alahan x blh bau menumis, bau perfume wangi², saya dah syak something tak kena, buat test double line, terus pi klinik dekat area rumah scan dulu dah 8 weeks, esoknya call KK buat appointment utk buka buku.. Alhamdulillah skrg dah 22 weeks 5 day.. Doakan saya ya mummy semua ❤️❤️

2y trước

wahhhh.. pengalaman yg menarikk. in shaa Allah semoga dipermudahkan segala urusan sampai saat melahirkan. 😇

sya pernah anak ptama. bnyk kali test upt tapi tetap negative. dr bln ptama miss period smpai bln ke3 check ttp negatif. start bln ke2 x period sy muntah teruk tp ingtkn gastrik sbb upt neg. pergi hospital doc tekan2 perutje terus ckp sy gastrik bg ubat mcm tu je. lepas mkn ubt dlm semingu tetap jga gastrik x hlg. so sy pergi la klinik swasta check.. doc scan perut terus bila sy ckp gastrik x sembuh2 walaupn da mkn ubat.. rupanya pregnnt dah nak masuk 4 bln.baby pn gerak2 d dlm 😂 tkejut jga la sbb upt x detect pn sy preggy. buka buku nurse bising2 x pcaya sy ckp sy x tau pregnant sbb upt neg.

saya lah tu. x sedar pegnen sebelum tu dah angkat kotak2 berat, siap main extreme sport, sport water, gasak sana sini. sbb sy keje cikgu mmg aktif gerak ke sana sini naik turun tangga. tp malam je cepat sgt letih n tidur awal (padahal sebelum tu jenis susah nk tidur awal, plg awal kul 2 baru tidur). pastu balik rumah mertua pun tertidur kat ruang tamu sampai mil tegur, "kau ni dah berisi ke ibu tgk kau letih semacam je" . balik dri rumah mil, saya gi klinik, rupanya betul pegnen. sebelum tu x terfkir pun pegnen sbb sy jenis perios x teratur. alhamdulillah Allah jaga dalam saya gasak2 tu.

2y trước

sy cek upt seminggu b4 gi klinik tu tpi 1 line. so sy consider x pregnant. gi swasta cko kt doc nk cek (scan tvs) kot2 sy ni ada pcos sbb period mmg x pernah teratur dri zaman bujang. pastu doc pun tanya dah buat upt kita. sy konfiden cakap dah tp -ve. doc pun suruh kencing juga nk cek urine. sementara doc cek urine tu doc suruh baring kt bilik scan. lamaaaaa tunggu kt bilik scan tu doc x masuk2. bila masuk je doc cakap awak pegnen ni, ni 2 line ni. sy dgn suami terus pandang sama sendiri terus diam. n bila scan tvs, doc kata dah nampak kantung n janin di dalam kantung.

Saya peknen anak ke2 ni x tau pun peknen, period x menentu…baru lepas ambil second dose pulak tu🥲,pastu sakit tekak selsema n batuk teruk,mcm2 ubat dok telan … seminggu pastu tgh nyusu anak , anak tersepak perut time nyusu ….rasa senak n ada nampk ketulan kat perut … tergerak nak cek upt,Alhamdulillah baby dah masuk 2 bulan … now dah 7 bulan peknen 🥰…

2 kali terjd . tp tak la mcm org lain dh lama . sy baru² lg . yg first jd blh g main funfair smpai muntah² . seronok betul😂 kedua dh pkai iucd jd mmg tk expect pregnant . lps vaksin pertama die lekat . vaksin kedua tu pun tk perasan, lme² tk period tk sedap hati buat je upt . blh die double daa

makcik Sy. dia tak sedar dia pregnant. pastu dia batuk tak henti..pegi klinik doc sahkan dia pregnant 8 bln lebih...dia sblom tu siap suruh laki dia pijak belakang sbb lenguh bdn😅🤣.. alhamdullilah bersalin normal. baby dh setahun lebih

2y trước

haha tula lawak tau. sblom tu kteorg penah tegur ..ckp perut dia mcm beso. dia ckp angin🤣🤣 makcik Sy mmg org nya gempal berisi

sama saya awak.. saya tak sedar pon saya pregnant , boleh tau pon kawan tegur suh check sebab muka saya breackout.. check² betoi pregnant dah nak masok 7 minggu

2y trước

wahhh.. mesti comey nanti anaknya. org tua² cakap kalau mengandungkan anak perempuan, seri wajah si ibu anak yg amik. 🤭

saya , sebab period sy mmg kejap on off , pastu jenis xhafal period , alahan muntah2 pun xde , tgk2 scan bukak buku pun dah 3 bln 😂

2y trước

seriuslah? 😱😂 tak cek upt dulu ke?

Ada. Kenalan sy 7 bulan kandungan baru tahu. Tubuh dia memang besar dan kitaran haid tak normal.

ipar sy die jns chubby..period xde alhn..sedar2 6 bln peknen rse gerakkan

2y trước

x wt upt sbb tiap bln peod dtg..tp peod die x heavy