Jahitan terbuka

Ada tak ibu2 jahitan bersalin trbuka ,sy sudah 11 hari brsalin dan jahitan sy trbuka untuk yg ke 3 kali dan sy serik utk jahit blik ,ibu2 ada tak petua atau cadangan cream untuk cantumkan luka

3 Các câu trả lời

sy Time bersalin thn lps sy pakai 2 ni..stu air untuk cuci tmpt luka tu then lpstu sapu gel tu..kne kerap sapu la..sy lps p toilet lps tukar pad mesti sapu..btw mcm mn blh terbuka awk lasak sgt ke? had kn jln n jln slow2 je cara duduk pun kne jaga

1t trước

Alhamdulilahhh skrang luka sy dh cantum elok isi pun naik

boleh cuba cuci luka guna chlorhexidine solution then biar kering. then boleh sapu duoderm gel. sapu 2 kali sehari dekat tempat jahitan and area sekeliling dia. dia bantu cepat cantumkan luka. boleh cari dekat farmasi.

3t trước

Baikk2 sis terima kasihh 🥺🥺sy harap luka sy cpat cantum blikk