Bawa bayi 10 bulan naik bas

Ada tak ibu yg berpengalaman bawa anak 10 bulan naik bas? Perjalanan agak jauh 6-7 jam. Kena pegang je la anak sepanjang jalan? Nak bawak carseat, bas ada tali pinggang? Macam mana ya 😅 Apa² tips diperlukan dan barang yg wajib bawa #firstmom #seriusnanya #bantusharing #pleasehelp #firstbaby

2 Các câu trả lời

Riba baby sepanjang jalandlm bas,sy pernah, bwk carseat pon ok juga bia pon xde pengalaman pakai carseat dlm bas😬cuba try la sis..tips barang yg di perlukan plk, paling penting pampers susu,air panas stanby awal2, makanan segera atau puri,air mineral, mainan baby, selimut, plastik sampah saiz s dn minyak angin untuk bby☺️

1y trước

terima kasih sharing. car seat tu la rasanya bas takde seat belt kan huhu. ada yg suggest pakai carrier. tu pon kalo anak nak dok diam la dalam tu 😅

sye x penah bwk tp penah nmpk org bwk baby.. memg xde yg bwk carseat, sme ade riba atau bli extra seat utk anak duduk.. tp slalunye baby nk riba.. better sis blek mlm la baby tdo..

1y trước

gerak pagi sbb rombongan majlis keluarga. harapnya baby tak banyak ragam la nanti huhu