gangguan ketika mengandung

Ada tak ibu ibu yg tgh mengandung terkena gangguan seperti ternampak2 sesuatu atau kelibat2 atau seperti diperhatikan. Saya mengalami skrg. Skrg sy mengandung 6bulan. Sy cuba tido tapi seperti diperhatikan. Ada kala mase tgh mandi pun sy rase ada yg terperhatikan. Adakah sebab bende2 tak elok suka kepada ibu hamil. Ada sesiapa ada pengalaman mcm ni?

25 Các câu trả lời

Msa prgnt kita lemah. Sy msa awal2 dlu kena gangguan. Rumah yg kmi tinggal tu ad bnda. Sy ingt sy gastrik. Sy salah makan sikit ja pun. Mknn tu xde la pedas sgt. Dia punya pedih ulu hati xtau nk ckp mcm mna. Muntah terus. Dua kli sy kena gastrik pg hosp utk masukkn ubat tahan sakit. 1st jdi sy muntah terus slma 2hri. Mknn mmg xblh msuk. Minum air trus ja kluar balik. Kena warded sbb dehydrated. Dh bg ubt muntah gastrik suma balik la.. Pastu sy tmkn lg mknn pedas, pdhl mknn tu xla pedas mna pun. Skli lg jdi mcm tu. Mlm xblh tidur. Sakit ulu hati ya amat. Try utk tahan xnk g hosp. Satu mggu sy xblh mkn. Satu mggu sy muntah terus. Sakit bhgian ulu hati dgn belakng bdan dri leher sampai pinggang. Dh bca semua ayat kursi, 3qul still xboleh tdur. Sblm tu ad mimpi yg pelik2. Kdg rsa mcm dlm bilik tu ad kelibat. Tgh mlm jam3 pgi mesti sy tbgun. Bilik tu pun bau hanyir. Tp sy xingt apa la. Tp dh xtahan sakit sy mnx kwn mak sy yg buat perubatan islam. Dia tgk memang sy kena gangguan. Slps buat rawatan islam bru sy ok. Dh boleh mkn mcm biasa. Xde lgi sakit2 klu salah mkn pedas. Ustzah tu ckp klu sy lambat dtg memang kndungan sy xdpt dslamatkn. Sbb dia nk ambil anak. Huhuhu. Syukur sgt skrg dh sihat.

Pernah...mimpi buruk...smpai sedar tgh mengigau...tpi x leh nak buka mata...lpas tu..baca Quran surah al mulk..in shaa Allah..Hati Kita kental..baca setiap Kali lps solat maghrib or bila Kita senang..sbb surah tu senjata sgt kuat...bila Kita baca...automatic Hati Kita jd berani...Masa saya baru bersalin ank first...lpas 4 Hari mcm tu...Ada benda menangis depan rumah saya...pkul 3 pg..kuat sgt..to saya n baby je dgr...sbb saya Dr sekolah asrama lagi amalkan surah tu..jd saya just halau dia supaya x ganggu baby saya tido..😅..ye lah ank nagis mlm2..dah lah penat x hilang lgi...boleh plk benda2 mcm ni..dtg ganggu...emosi x stabil...tetiba berani semacam.. alhamdullillah...benda tu pergi..berani sis...pgg pada Allah swt shj...gunakan surah al mulk sbg pendinding...ustaz saya ajar lah...lg bgus klu hafal...even Jin Pon x berani nak dekat

Sya pn kena gngguan sbb kedai pak mertua ada benda. Kdg blik lewat mlm. Smpai adik ipar nampak de bnda lembaga hitam blakang badan sya. Saya akan tdur dgn ayat al quran atau pn pasang al mathurat. Dan ada kala sya baca sndri. Sya da start pakai benda tajam n bawa ke mana saja. Kalu sya tak pasang mmg akan tjaga tengah pagi sbb kepanasan dan buat sy rasa mrah. Mandi air limau yg dah dibaca ustaz pn dah. Dan sebelum masuk rumah sya amalkan basuh kaki smbil berselawat. Moga2 Allah jaga kita yg preggy ni sbb benda halus antara makanan dia zuriat. Kena sentiasa doa dan harap pda Allah. Jangan tkut pada dorang sbb dorang pn makhluk Allah yg cipta

Saya pernah. Baru baru ni terjaga pukul 4 pagi. Lepastu saya toleh muka kat husband saya. Mata pula samar samar time tu. Ternampak pula bayangan macam hakak ponti berdiri tepi almari baju. Hm saya kejut suami tak reti nak bangun. Nasib ada phone kat sebelah. Terus suluh kat mata husband minta dia bangun buka lampu. Start pagi tu lah sampai ke harini saya tidur buka lampu. Kadang bayangan kita je. Tapi saya sentiasa buka surah albaqarah supaya saya boleh tidur. Risau kan kandungan takut kena ganggu. In shaa Allah, rajin solat. Kita dilindungi.

Hurmm... Mcm arwah nenek sy kata... Mcm ibu preggy ni n bby baru lahir.. bau mereka wangi..tu yg bnda2 halus suke.nk gnggu n dekat..tu yg klu preggy2 ni.. org tua2 xbg duk sorg2.. tggl sorg2...kosg cmtu tnpa zikir...or mengaji.... Mcm sy dlu ms preggy slalu mmpi bkn2.. mak.mertua suh mndi daun bidara dgn husben de bli losyen syifa ismail kamus nye produk..tuk sapu dkt sendi2 means pelipat bwh kaki...tgn belakang telinga n tengkuk.. sblm g.memne sapu... Even duk umh pn selepas mndi n sblm tdo wktu mlm..kalau x ok juge better g darul syifa

5y trước

Dri ngandung ank 1st asyk dpt mimpi buruk, suami mmg x tgl buka bacaan al-quran ,, ni msuk yg 2nd pn x tgl lg.. Msa dgr pn sy tgh mdi kol 12tgh mlm,, mmg dkt sgt bunyi dia,, lps buka pintu bilik air bunyi tu hlg.. Suami cek pn da xde,,

sy masa first pregnancy pun sma kena ganggu. Tengah tidur tp ada yg naik atas katil and kita boleh rasa mcm ada org naik. Dia duduk belakang sy, bila kita cuba struggle utk brgerak badan jd keras kaku, siap boleh dgr dia gelak. Baca ayat qursi, 3 kul bru boleh toleh bdn tp dh hilang. 2 hari lepas tu scan baby heart beat dah xde. Sebelum warded utk cuci tu, siap mmpi lg dia tanya perlukan dia ke tak. Memang trauma smpai skrg. Suami sahaja kekuatan masa tu sbb benda mcm ni xsemua akan prcaya apa kita lalui.

5y trước

bnda ni prnh jgk jdi pd sy..2x preknen sblm ni, dan 2x kli jgk lah keguguran..ad tnya ustz, mmg ad gngguan luar.

Alhamdulillah setkat ni Takda macam Tu. Kalo mimpi2 tu pernah bila tertido tak terbaca apa2 sebab ngantok sangat. Sejak tu dah berhati2 dah 😂.. Ibu hamil ni memang kena sentiasa ada ayat pendiding diri sis. Kena rajin baca quran tak boleh leka biarkan diri kosong mcam tu je. Cuba amalkan setiap hari yassin, buka surah al- baqarah, ayat2 simple untuk pendiding Diri boleh baca 3 qul, ayat kursi bila2 masa sahaja terutama lepas solat. Semoga Kita semua dilindunganNya selalu. Aamiin..

sya baru2 ni ada rasa mcm tu..tapi bila sya fikir balik,sya kena buang fikiran negatif ,berfikir lah positif sahaja,kemungkinan mata kita ada kalenjar kat siring yg menyebabkan kita ingat ada yg memerhatikan..actually benda2 mcm ni tak wujud..yg mewujudkannya ialah kita pergi percaya dgn kewujudannya..rilek lah sis,,semua tu takda tu..believe in ur self at all... beristigfar setiap kali kita ada perasaan mcm tu,tu semua takda..

Saya pun mngalami nya .. tpi nenek pesan suruh pakai bende tajam .. mcm gunting lipat ke .. so saya pergi mana sekali pun mesti pakai gunting lipat .. pin kan kat hujung then sangkut kat baju .. minyak buah pinang & minyak daun garuda pun bagus .. sebab bende2 ni x suka bau pinang & daun garuda .. ape ape pun jaga diri ye mommy

Pernah... seram juga..tapi tak sampai mandi la..cuma time tidur..my whole pregnancy aku tidur dengan lampu on sebab kalau aku tidur dgn lampu off mmg meremang bulu..mungkin betul kot ada benda halus suka ibu mengandung..tapi awak jangan fikir bukan2 pula.. just buat bodoh je..asalkan dia tak ganggu awak macam mencederakan awak..