Masalah Penyusuan

Ada tak di sini yang pakar penyusuan ataupun pernah mengalaminya. Bayi saya apabila minum susu samada melalui botol ataupun susu badan dalam mulut tu berbunyi. Mcm bunyi antara lidah dan langit2 tu. Lagi satu kalau menyusu mesti kelihatan macam susah nak nafas dan semput.. Terima kasih..

1 Trả lời

biase perkara tu brlaku krn salah cara susukn . bby mengisap tpi susu xkeluar sbb cara salah . kelua pn ciput je. sbb tu bby akn mengisap dgn lebih kuat smpai pnt dy isap sbb dy haus . kena btol kn teknik menyusu ank . nk kne check skli susu bnyk ke x . susu yg bnyk boleh trase smase bby mengisap . ia akn mengasilkn susu pd payudara lg sbelah smase bayi mengisap . boleh rse susu d isi . mcm pedih2 tegang . klau xd rse seprti sy nyata kn . itu petnde bby xdpt susu dgn baik atau susu mommy kurg.