Memerangi Mak Mertua

Ada tak dekat sini yang lantang bersuara bila mak mertua nak buat bukan2 dekat anak kita? Saya sebelum ni jenis ikut je semua. Dekat tempat kerja pun saya ikut je apa orang suruh. Tapi bila ada anak ni, rasa nak lindung anak sendiri tu kuat. Jadi harini saya baru bersuara dekat mak mertua saya dan sekarang saya rasa bersalah sebab tak biasa jadi orang yang lantang bersuara. Dan tadi muka mak mertua dan kakak ipar dah lain sebab saya taknak ikut cakap dorang. Cuba bagi saya kata2 semangat.

2 Các câu trả lời

😂 Perang oiii... Maaf ye, saya ketawa bila baca memerangi 🤭 Dah terlajak lantang, minta maaf la dgn mertua tu. Tapi kena bagi tau dgn tegas kenapa awak terlantang gitu. Slow talk dgn mertua OK. Moga di permudahkan