Insulin 36week bahaya tak

Ada tak dekat sini mommies yang kena insulin ??share please 36week dah kena insulin

2 Các câu trả lời

cucuk insulin ni tak bahaya. tapi kena ikut sukatan dan timing seperti yg dikatakan oleh doktor. sebab insulin ni terus masuk ke badan ibu. dan dia takkan effect pada baby. sebab itulah kalau orang yg kencing manis, sangat rekomen cucuk insulin. insulin lagi better than makan ubat. makan ubat ni dia akan effect pada buah pinggang. especially kalau kurang minum air masak. saya ada sedare yg agak berumur. maybe hampir 80 dah kut. kencing manis dia kuat. ringkasnya hari tu dia jatuh dan kena strok separuh badan. sekarang ni dia mmg terbaring aje. harapkan anak2 yg uruskan. luckly, dia tak ada apa2 masalah lain. biarpun kencing manis dia tinggi, anak2 just cucuk insulin mengikut jadual. buah pinggang dia semua elok. sebab dia start insulin dari muda. normally orang tua2 ni selalu ada masalah buah pinggang. tapi alhamdulillah dia ok. saya harap sangat dia kembali pulih dari strok tu. insyaallah.

2y trước

Tenkiu sis atas jawapan sis .itu lah takot jugak sebab first time harap just pembawakan saja .semoga sedara sis kembali pulih seperti sedia kala amin 🤲🏻

If doctor is the one prescribing it then you should listen to the doctor :)