saja tanya

ada tak dekat sini bby korang kalau pagi ja hidung nya macam tersumbat ? klau bby saya nak kata selsema tapi tak berhingus meleleh .#firstmom #firstbaby #pleasehelp

2 Các câu trả lời

baby sy Ade mcm tu. tu kahak dlm rongga. dye tk kluar mcm hingus. dn tk selalu tersumbat. sy beli habatusauda yg baby. sapu Kat dada dn blakang . InsyaAllah dye kluar kahak. dye berlaku mcm tu sbb tk sendawa lepas minum susu. jgn risau. Dr kata semua tu normal. akn hilang. tapi kne awasi jgk. tkt terlalu byk.. masuk paru paru. baby akn lelah. kne p sedut.

2y trước

skrg dh 3bln. pagi je jdi mcm tu. lpas tu Ade satu kaedah yg Dr ajar. tepuk blakang baby mcm Kita nk sendawakn dye. tpi tgn biar ada ruang angin. tepun dlm 1 ke 2 minit. untk paru paru dye terbuka dn longgar. nnti Kahan akn kluar melalui najis. mmg berkesan Sy buat.

Tengok cuaca...